Úvod MWC 2015 Samsung predstavil nový 8 Mpix senzor pre predné fotoaparáty

Samsung predstavil nový 8 Mpix senzor pre predné fotoaparáty

3

Samsung včera predstavil úplne nový senzor, špecificky určený pre predné fotoaparáty s názvom S5K4H5YB. Nový senzor má rozlíšenie 8 Mpix a založený je na ISOCELL technológii, ktorú vyvinul Samsung. Využíva tiež nový RWB farebný filter, ktorý prepúšťa viac svetla a zaručuje krajšie a reálnejšie farby.

Podľa Samsungu RWB filter zlepšuje citlivosť na svetlo a reálnosť farieb, ktorá je pri ISOCELL technológii už aj tak veľmi dobrá. Kvalita fotografií by sa tak mala výrazne zlepšiť.

Samsung plánuje masovo produkovať nové senzory v druhom štvrťroku 2015. V lete sa teda pravdepodobne objavia prvé telefóny so super selfie fotoaparátom. Je tiež pravdepodobné, že ho dostane aj Galaxy Note 5, ktorý by mal byť predstavený na jeseň.

Nakoniec ešte menšia zaujímavosť, ISOCELL senzory od Samsungu sa prvýkrát objavili v minuloročnej vlajkovej lodi Galaxy S5. V Note 4 a v Galaxy S6 však sú senzory od Sony. Už sme si mysleli, že firma vývoj vlastnej technológie v tejto oblasti ukončila. Teraz je jasné, že je to presne naopak.