Úvod Výrobcovia Samsung Samsung plánuje predstaviť veľké veci, hodinky s okrúhlym displejom budú jednou z...

Samsung plánuje predstaviť veľké veci, hodinky s okrúhlym displejom budú jednou z nich

0
Patentový náčrt technológie neznámych smartwatch od Samsungu (Zdroj: phonearena.com)

Kórejský kráľ spotrebnej elektroniky kuje ambiciózne plány, pričom bol famózny príchod Galaxy S6 iba ich začiatkom. Potvrdil to jeden člen vrcholového manažmentu spoločnosti.

Predstavíme viac zariadení, ako ktokoľvek iný. Je ale čas na pauzu. Chceme ešte lepší produkt,“ uviedol počas rozhovoru na MWC 2015 šéf Samsungu pre mobilný trh, Young-hee Lee, na margo nezrealizovaného predstavenia nových smartwatch, ktorý bol na podujatí v španielskej Barcelone očakávaný.

Informoval web SamMobile.

Renomovaný výrobca má pritom od minulého roka vo vlastníctve patent popisujúci používateľskú technológiu v neznámych inteligentných hodinkách s okrúhlym displejom a rotujúcim rámikom. Takýto mechanizmus poskytne nie len intuitívne ovládanie, ale aj žiadané vizuálne prvky tradičných hodiniek. Na bočnej strane konštrukcie by mal byť ešte ďalší ovládací prvok, tzv. ‚power‘ tlačidlo v tvare korunky, akým disponujú aj Apple Watch, avšak s mierne odlišnou funkcionalitou.

Novinku na zápästia pravdepodobne uvidíme niekedy počas jesene, kedy predstaví Samsung tohtoročné generácie úspešnej modelovej rady Galaxy Note.