Úvod Dohady Samsung Galaxy Tab S2: Super AMOLED displej, Exynos 5433 a nízka cena

Samsung Galaxy Tab S2: Super AMOLED displej, Exynos 5433 a nízka cena

15
Samsung Galaxy Tab S 10.5

Samsung v minulom roku predstavil množstvo high-end tabletov. Ak nerátame rôzne Wi-Fi, 3G a LTE verzie, tak ich bolo šesť. Celá snaha viedla k jedinému cieľu, stať sa najväčším výrobcom tabletov na svete. 

Taktika však veľmi dobre nefungovala. Napriek tomu sa na trh dostalo veľa zaujímavých a úspešných zariadení. Najväčším prelomom bola pravdepodobne séria Tab S, v ktorej sa prvýkrát objavil QHD Super AMOLED displej. Zdá sa, že výrobca plánuje s touto sériou pokračovať a chystá ďalšie dva tablety.

Obidva budú mať displeje s pomerom strán 4:3 a rozlíšením 2048 x 1536 pixelov. Rozlíšenie teda mierne klesne. Uhlopriečka väčšieho modelu bude 9,7-palcov a menší bude mať 8-palcový zobrazovací panel. Takže, jasná konkurencia pre iPady.

Menší z dvojice, Samsung Galaxy Tab S2 8, bol nedávno testovaný v Indii a unikli aj nejaké informácie. Podľa všetkého sa môžeme tešiť na zariadenie s procesorom Exynos 5433, ktorý nájdete aj v niektorých verziách Galaxy Note 4. Neskôr sa  však snáď objaví aj variant s novým Exynos 7420. Tak ako tak, tešiť sa môžeme na výkonné zariadenie.

Tablet ďalej ponúkne 3 GB pamäte RAM, 32 GB úložného priestoru, 8 Mpix zadný a 2,1 Mpix predný fotoaparát. Batéria bude mať kapacitu iba 3 850 mAh, čo je na 8-palcový tablet trochu málo. Vynahradí to však konštrukcia hrubá iba 5,1 mm. Galaxy Tab S2 8 sa tak stane najtenším tabletom na svete. O celý milimeter tenším, než nový iPad Air 2. Podľa všetkého tiež lacnejší. Základná verzia vraj má stáť iba 252 dolárov.

Testovacia verzia zariadenia mala konektivitu LTE Cat. 6 a bežala na operačnom systéme Android 5.0.2 Lollipop. Tešiť sa môžeme aj na kovový rámik okolo displeja. Momentálne však nevieme, kedy budú tieto zariadenia predstavené.

Samsung-Galaxy-Tab-S2-8-is-sent-to-India-for-testing
The-tablet-goes-through-a-benchmark-test