Nový HTC One

1. marca bol počas MWC 2015 predstavený veľmi zaujímavý smartfón. Nová hliníková vlajková loď od HTC s 21 MPix fotoaparátom a procesorom Snapdragon 810. Nedozvedeli sme sa však cenu. V posledných dňoch sa však objavila v niekoľkých e-shopoch.

O cene a dostupnosti informoval server PC.sk.

V domácom Taiwane sa One M9 podľa všetkého začne predávať už 16. marca a ceny nie sú až také zlé. Výrobca si za 32 GB verziu vypýta v prepočte 655 eur a 64 GB model bude stáť 715 eur. V smartfóne je samozrejme aj slot pre microSD kartu.

Celosvetovo bude zariadenie dostupné o niečo neskôr. Všetko zatiaľ poukazuje na 31. marca, i keď oficiálne sa k tomu výrobca nevyjadril. Podľa niektorých zdrojov bude novinka vo Veľkej Británii stáť 579 libier teda, 813 eur. Nevieme ale, o ktorú verziu sa jedná (dúfajme, že 64 GB).

Telefón bol na chvíľu aj na oficiálnych stránkach predajcu B&H, ktorý ho ponúkal za 649 eur (32 GB) a dostupný má byť už 25. marca. Ak ste nedočkaví, môžete si HTC One M9 z britských stránok predobjednať. Vyjde vás to na 580 libier (811 eur). Vieme aj niečo o ponúkaných farebných verziách. Najprv má byť dostupná strieborná a sivá kombinácia. K nim sa neskôr pridá aj zlatá a ružová farba.

Zdá sa, že nový top model od HTC bude do konca mesiaca aj na Slovensku a jeho cena nepresiahne 1 000 eur. To síce nie je veľká útecha, no možno o mesiac či dva už telefón bude dostupný aj pre ľudí, ktorí hľadajú cenovo dostupnejšie riešenie. Konkurovať pritom má hlavne novým iPhonom a Samsung Galaxy S6.

[poll id=“364″]