Na čínskej sociálnej sieti Weibo sa objavili dve nové fotografie záhadného zariadenia. Je celkom možné, že ide o HTC One M9 Plus, známy aj pod kódovým označením A55. K jeho predstaveniu by mohlo dôjsť už o pár mesiacov.

Zariadenie na fotografiách má mať 5,2-palcový QHD (2 560 x 1 440) displej a poriadne veľký vystupujúci fotoaparát na zadnej strane, spolu s dvomi LED diódami. Telefón je inak veľmi podobný One M9. Vnútri je to však úplne iné zviera.

Ponúkne totiž osemjadrový čipset MediaTek MT6795 s taktom 2,0 GHz a Snapdragon 810, v závislosti od štátu, v ktorom sa bude zariadenie predávať. Verziu s MediaTek-om dostanú ázijské krajiny, zatiaľ čo CPU od Qualcommu dostane Európa, USA, Južná Kórea, Japonsko a ďalšie rozvinuté štáty.

HTC One M9 Plus tiež vraj ponúkne 3 GB pamäte RAM, 32 GB vnútorného úložiska, čítačku odtlačkov prstov a BoomSound reproduktory.

Plány HTC na predstavenie ďalšej vlajkovej lode neskôr v tomto roku sú celkom nejasné. Momentálne nič nie je isté. Spoločnosť však pred dvomi rokmi vyrobila aj „MAX“ verziu svojho prvého HTC One s rovnakými špecifikáciami a 6-palcovým displejom. Je teda dosť pravdepodobné, že si ani tentokrát nenechá ujsť jesennú sezónu, v ktorej veľa značiek na čele so Samsungom predstavuje nové phablety.

htc one m9 plus Desire A55
htc one m9 plus Desire A55 (2)
one m9 plus desire a55 (2)
one m9 plus desire a55