Úvod Zaujímavosti OPPO má patent na nový displej bez rámikov: Takto to vyzerá!

OPPO má patent na nový displej bez rámikov: Takto to vyzerá!

14

Zdá sa, že zakrivené displeje sú dnes in. Samsung predstavil Galaxy S6 Edge, LG má ohybný G Flex 2 a určite sa môžete tešiť aj na ďalšie zaujímavé zariadenia. Táto technológia je však veľmi náročná a drahá. Vývoj ohybných displejov a zahnutých skiel vyjde na miliardy dolárov a nemusí sa oplatiť.

Oppo preto vymyslel niečo iné. V podstate vyvinul novú technológiu edge-to-edge displejov. Zobrazovacie panely bez okrajov už síce na CES 2014 ukazoval Sharp, no čínsky výrobca má v rukáve niečo lacnejšie. Rovnaký efekt obrazovky bez okrajov vyriešil špeciálne zahnutým sklom, na ktoré sa premieta obsah z displeja. Celý zázrak je názorne ukázaný na obrázku dole. V budúcnosti by táto technológia mohla znamenať menšiu revolúciu v oblasti displejov. Okrajov by sa zbavili aj lacné zariadenia, keďže panel zostane rovnaký a zmení sa iba krycie sklíčko.

Oppo patent
Oppo patent (2)

Momentálne však nevieme, nakoľko sa týmto procesom rozbije obraz a aké sú jeho limity. Zdá sa, že podobné sklo by v budúcnosti mohlo ukryť aj niekoľko-milimetrové okraje.

Patent bol zapísaný už 19. decembra 2014 v Číne a dokumenty, na ktoré sa odvolávame, by mali byť dostupné online v priebehu 3-6 mesiacov. Záleží však na tom, ako rýchlo sa Oppo podarí celú technológiu otestovať a uviesť do praxe.

Páčil by sa vám smartfón s edge-to-edge displejom?

Bezel-less-Oppo-phone (1)