Úvod Novinky Aktuálne OnePlus One po roku na trhu konečne zmenil cenu – opačným smerom,...

OnePlus One po roku na trhu konečne zmenil cenu – opačným smerom, ako by sme si priali!

17

Keď je nejaký smartfón na trhu už rok, ľudia čakajú na druhú generáciu. Okrem iného sa tiež väčšinou tešíme na nejaké zľavy, pretože výrobca sa snaží vyprázdniť sklady a spraviť si miesto pre nový model. Približne pred rokom bol predstavený OnePlus One, „zabijak vlajkových lodí“. Svojou cenou vtedy šokoval celý svet. Iba 270 eur za 16 GB a 300 eur za 64 GB model, pričom špecifikácie boli porovnateľné s high-end telefónmi ostatných výrobcov.

Nuž, viete, čo sa deje s cenou OnePlus One po takmer roku na trhu? Správne. Rastie. Čínsky výrobca sa tak, podľa vlastných slov, snaží kompenzovať prepad eura (graf dole). Euro je momentálne približne rovnako hodnotné, ako dolár, OnePlus One je však oveľa lacnejší, ako v USA. Výrobca kvôli tomu na každom modeli prerábal. Je trochu smutné, že OnePlus navyšuje cenu jedného z najlepších smartfónov na svete, no na druhej strane, očividne na to má dôvod.

euro vs. dolar

Poďme teda k spomínanej cene. Zariadenie si momentálne môžete kúpiť za 270 eur (16 GB) alebo 300 eur (64 GB). V utorok je možné objednať si OnePlus One bez pozvánky a poslednýkrát bude dostupný za spomenuté ceny. Potom sa jeho hodnota navýši na 300 eur (16 GB) alebo 350 eur (64 GB).

Takže, ak máte záujem o jeden z najlepších smartfónov minulého roka, pripravte si v utorok peňaženku a kúpte ho. Posledná šanca!