Ak ste dnes na svojom smartfóne, tablete alebo desktope letargicky rolovali po svojej nástenke sociálnej siete Facebook, možno ste natrafili na pár príspevkov, ktoré zobrazovali čierno-biely nákres toaletného papiera.

Ak vám nejde do hlavy o čo ide, čítajte ďalej.

Čierno-biela skica toaletného papiera je súčasťou patentu newyorského finančníka menom Seth Wheeler z roku 1891 a teda je kvázi vynálezcom toaletného papiera aj s perforáciami pre ľahké odtrhnutie, ktorý zostal vo svojej podobe zachovaný do dnes.

androidportal(026)

Téma sa horlivo rieši hlavne na Facebooku ako aj ostatných sociálnych sieťach
Téma sa horlivo rieši hlavne na Facebooku ako aj ostatných sociálnych sieťach

Tento náhľad však vyriešil zdanlivo večnú otázku, akým spôsobom má byť toaletný papier otočený, respektíve aké nasmerovanie je správne.

Oficiálne to má byť teda tak ako na patentovej prihláške, samozrejme hneď nemusíte utekať na toaletu a skontrolovať polohu papiera, pokiaľ teda netrpíte niektorým typom obsedantno-kompulzívnej poruchy.

Tento vynálezca má na svedomí ďalej aj patent na držiak toaletného papiera a dokonca na proces zdobenia papiera napr. známym diamantovým vzorom.

Seth Wheeler bol zároveň majiteľom Albany Perforated Wrapping Paper Company a jednalo sa vôbec o prvého predajcu toaletného papiera v roliach na svete.

Aj keď sa môže zdať takáto prílišná pozornosť „toaleťáku“ na sociálnych sieťach hlúpa, občas je fajn upriamiť pozornosť od vážnych tém na niečo úsmevné, navyše ak sa dozvieme niečo o histórii produktu, bez ktorého by sme nevedeli žiť.