Úvod Konkurencia Microsoft Microsoft má plán: Takto chce na svoju stranu prilákať Androiďákov

Microsoft má plán: Takto chce na svoju stranu prilákať Androiďákov

8

Zdá sa, že Microsoft vymyslel nový spôsob, ako si uchmatnúť zopár používateľov Androidu. S čínskym výrobcom Xiaomi sa dohodol, že niektorým majiteľom Xiaomi Mi4 ponúkne možnosť nainštalovať si do svojho zariadenia Windows 10 so všetkými službami, ktoré ponúka (Cortana, obchod s aplikáciami, aktualizácie). Microsoft dúfa, že títo zákazníci si Windows ponechajú a odporučia ho svojím známym. 

Momentálne je všetko iba v štádiu testovania a nie je isté, či sa niečo podobné nakoniec aj uskutoční. Obe spoločnosti však podobnú možnosť zvažujú. V budúcnosti Microsoft plánuje do svojho programu zahrnúť viac výrobcov, ktorí by svoje zariadenia predávali s predinštalovaným Androidom. Každému by ale dali možnosť flashnúť si Windows 10. Nie je však jasné, aký náročný tento proces bude, prípadne či Microsoft sprístupní aj nejaký automatický nástroj.

Podobná možnosť by bola veľmi zaujímavá a mohla by sa ujať. Microsoft by tak nemusel vyrábať vlastné smartfóny. Jednoducho by sa spoľahol na to, že isté percento ľudí využije ponúkanú možnosť a flashne si Windows. Ak bude nová verzia ich operačného systému stáť za to, program môže mať úspech.

Využili by ste možnosť flashnutia Windowsu 10 na vaše zariadenie alebo ste spokojní s Androidom/iOS?