"Sloboda vs. tyrania"

V našich končinách neznáma spoločnosť LeTV, ktorá stoji za dizajnovo podareným Android smartfónom, robí všetko pre to, aby si jej prichádzajúci produkt všimlo čo najviac potenciálnych zákazníkov.

Spoluzakladateľ a CEO čínskej spoločnosti totiž zverejnil pre 5 miliónov následovateľov na sociálnej sieti Weibo reklamný obrázok so zatiaľ úplne nepredstaveným smartfónom X900, skupinkou mladých ľudí a … niečim, čo vyzerá ako ‚hajlujúci‘ Adolf Hitler, pričom ten už nemá na ľavej ruke tradičný hákový kríž ale logo Apple. Áno, dobrý marketing je základ každého úspešného biznisu, nezašlo sa však v tomto prípade až príliš ďaleko?

Obrázok navyše zdobí text, ktorý v preklade znamená „Sloboda vs. tyrania“. Pointa kontroverznej reklamy teda podľa všetkého spočíva v stručnom porovnaní dvoch veľkých softvérových platforiem – otvoreného Androidu a uzavretého iOS.

Pod arogantným režimom iOS dominancie, ktorý vývojári z celého sveta tak milujú a zároveň i nenávidia, sme sa vždy opatrne pýtali, ‚je tento druh inovácie v poriadku‘?uviedol Jia Yueting, šéf LeTV.

Smartfón bez rámikov po ľavom aj pravom boku displeja predstaví LeTV už budúci mesiac. Dostupnosť X900 mimo Číny je ale stále otázna, keďže sa výrobca zatiaľ orientuje iba domáci trh, kde prevádzkuje populárnu stremovaciu službu a podniká v oblati e-reklamy či online zábavy.

Okrem pekného konštrukčného spracovania a konektoru USB Type-C ponúkne očakávaná novinka až 5.5-palcový displej vo Full HD rozlíšení, osem-jadrový procesor od MediaTeku s 2.2 GHz frekvenciou, 2 GB operačnej pamäte, 16 GB vnútorného úložiska, 13 MPx a 5 MPx fotoaparáty alebo takú dual-SIM funkcionalitu.

Obrázok z Weibo
LeTV X900