Úvod Zaujímavosti IKEA ide s dobou, nový nábytok dokáže bezdrôtovo nabíjať smartfón

IKEA ide s dobou, nový nábytok dokáže bezdrôtovo nabíjať smartfón

1
Lampy, ktoré dopĺňajú štavu

Technologické inovácie hýbu našim svetom. A ten, kto neverí, má práve teraz pod nosom názorný príklad. Švédska spoločnosť ponúkne nábytok, ktorý zvládne doplniť mobilným spotrebiteľským zariadeniam trošku šťavy. Jedinou podmienkou je, aby smartfón disponoval podporou pre špecifický štandard Qi.

Bezdrôtové Qi nabíjačky (zastrešované Wirelss Power Consortium) si rozumejú napríklad s takým Nexus 6 alebo LG G3. Tie IKEA integrovala priamo do nočných stolíkov a iných výrobkov v jarnej ponuke pre Európu a Severnú Ameriku, kde sa dá bezpečne odložiť – a zároveň nabíjať – zariadenie.

Pre náročnejších zákazníkov je tu navyše aj špeciálna IKEA podložka, ktorá zvládne taktiež dopĺňať energiu. Tú si však už môžeme premiestňovať na ľubovolné miesto.

Qi je jeden z dvoch viac-menej zaužívaných štandardov. Tým druhým je PMA, oba naraz podporuje nový Galaxy S6. Nájdeme ho napríklad v podnikoch Starbucks či McDonald’s. Je tu teda stále možnosť, že váš smartfón bude s pripravovaným IKEA nábytkom nekompatibilný.

Nábytok IKEA
Nábytok IKEA
Nábytok IKEA