Novinka od HTC, VR zariadenie Vive

Taiwanský výrobca High Tech Computer dnes ukázal okrem nového smartfónu či inteligentného náramku aj niečo, čo len málo kto očakával. Moderný ‚VR headset‘ s názvom RE Vive predstavuje výsledok spolupráce so známou spoločnosťou Valve.

Zariadenie poslúží ako na hranie špeciálne prispôsobených hier tak i pre rôzne aplikácie, ktoré ponúkajú fascinujúce virtuálne prostredie.

HTC RE Vive nám umožní zúčastňovať sa práve prebiehajúcich hudobných koncertov aj bez toho, aby sme tam skutočne fyzicky boli. Taktiež prinesie moderný spôsob vzdelávania či možnosť opätovného zažívania špecifických spomienok.

Veríme, že virtuálna realita úplne pretransformuje spôsob interakcie s našim svetom. Virtuálna realita sa stane technológiou hlavného prúdu pre zvyšok sveta,“ prezradil CEO HTC, Peter Chou pri prezentácii veľkých noviniek.

https://www.youtube.com/watch?v=eTITJSSRUso

Hardvér headsetu RE Vive ponúka 90 Hz obnovovaciu frekvenciu alebo taký 360 stupňový uhol pohľadu. Podľa slov spoločnosti ide o vôbec prvé zariadenie tohto druhu, ktoré nám poskytne prístup do naozaj skutočného virtuálneho sveta s bohatými možnosťami interakcie. Jednotlivé objekty budeme tak vraj môcť detailne preskúmavať z každého jedného uhla, ako keby sme stále boli v reálnom prostredí.

K VR zariadeniu poskytne High Tech Computer aj špeciálne bezdrôtové ovládače na manipuláciu s virtuálnymi objektami či iný spôsob interakcie, ako napríklad strieľanie v akčnej hre (Half-Life 3?). Tvorby virtuálneho obsahu sa údajne chopí i taký Google, HBO alebo dokonca Lionsgate.

Zlou správ je, že dostupnosť HTC RE Vive predpokladajú najskôr koncom roka 2015.