HTC prvého marca na MWC 2015 predstavil svoju novú vlajkovú loď One M9. Opravili pritom všetko, čo sa ľuďom na predchádzajúcej generácii nepáčilo. Dvojicu fotoaparátov vymenili za jeden poriadny, prihodili 1 GB pamäte RAM, 64-bit osemjadrový procesor a vyšperkovali dizajn. Zdá sa, že tento luxus však bude stáť oveľa viac, ako sme si mysleli. V Nemecku si zariadenie môžete predobjednať za dych-vyrážajúcich 750 eur.

Je jasné, že reálna cena bude nakoniec o niečo nižšia, ale nie o veľa. Dúfajme teda, že HTC sa ešte umúdri a svoje nové zariadenie v Slovensku nacení o niečo nižšie. Inak totiž veľký úspech mať nebude.

htc one m9 cena

HTC One M9 ponúka 5-palcový full HD (1920 x 1080p) SLCD3 displej. Poteší aj 64-bit procesor Snapdragon 810 s ôsmimi jadrami. Štyri z nich – Cortex-A53, sú taktované na 1,5 GHz a zvyšné štyri Cortex-A57 až na 2,0 GHz. O výkon sa teda báť nemusíte. O grafiku sa stará Adreno 430.

HTC One M9 ponúka aj 3 GB pamäte RAM a 32 GB úložného priestoru v základnej konfigurácii. Prítomný je aj slot na microSD kartu. Na zadnej strane nájdete nový 20,7 Mpix fotoaparát, zatiaľ čo vpredu si miesto našiel 4 ultrapixelový senzor, ktorý zaručí skvelé selfie fotografie. Tento senzor bol minulý rok na zadnej strane. Celú hliníkovú nádheru napája 2 840 mAh batéria, ktorá je namontovaná napevno.