Spomínate si ešte na kauzu prehrievajúceho sa čipsetu Snapdragon 810? Mnohí sú presvedčení, že práve prehrievanie stojí za rozhodnutím Samsungu vôbec nevyužiť riešenie od Qualcommu. Novinka od juhokórejského výrobcu namiesto Snapdragon 810 začala využívať svoj vlastný Exynos 7420.

Minulý mesiac sa na internete začali objavovať správy o tom, že Qualcomm problémy s prehrievaním opravil. Ich čip sa dokonca objavil v prvých zariadeniach, ako napríklad vo vlajkových lodiach Xiaomi či LG.

V nedeľu sme sa dočkali ďalšieho zariadenia, v ktorom tiká výkonný čip od Qualcommu. Je ním samozrejme HTC One M9. Zatiaľ čo Xiaomi, ani LG nemali problémy s prehrievaním, v prípade HTC One M9 je to úplne iný príbeh. Ešte v priestoroch MWC 2015 sa novinári začali hrať s novým One M9. Jedným z prvých testov je takmer vždy otestovanie výkonu v aplikácii AnTuTu. Minuloročný One M8 v AnTuTu dokázal získať 42 – 43 tisíc bodov a preto sa očakávalo, že One M9 toto skóre bez väčších problémov prekoná. Namiesto skóre sa však objavila správa: „Teplota zariadenia je príliš vysoká. Test prosím spustite znova až potom, keď schladíte zariadenie. Pokračovanie v testovaní môže spôsobiť vypnutie zariadenia.“

Je možné, že sa jednalo len o ojedinelý prípad, no neradi by sme sa na to spoliehali. Pri testovaní u nás v redakcii tento problém prešetríme.

one-m9-prehriaty