Úvod HTC HTC One M9 5 vecí vo výbave HTC One M9, ktoré v Galaxy S6 nenájdeme

5 vecí vo výbave HTC One M9, ktoré v Galaxy S6 nenájdeme

36
Nový HTC One

Tento týždeň sme boli svedkovia jedných z najväčších momentov technologického sveta, aké za tento rok zažijeme. Svetlo sveta uzrel ako vynovený HTC One, tak aj nasledovník minuloročného Galaxy S5. V čom sa ale obe novinky tak výrazne odlišujú?

Galaxy S6 a HTC One M9 ponúkajú potencionálnym zákazníkom naozaj nekompromisný hardvér. Okrem dizajnu konštrukcie ich však odlišuje mierne rozdielna výbava, nie len čo sa týka samotných technických špecifikácií. Týchto 5 výhod môže preto kórejská novinka iba ticho závidieť.

BoomSound reproduktory na prednej strane

Zakiaľ čo Samsung premiestnil reproduktor zo zadnej strany na spodok kovovej konštrukcie, inžinieri z HTC zvolili osvedčenú stereo klasiku. Nový HTC One preto znovu prichádza so špičkovými BoomSound kúskami, ktoré opäť zdobia prednú stranu smartfónu hneď vedľa displeja.

boomsound-htc-one

Slot pre microSD kartu

Vec, akú si zrejme nevedeli predstaviť fanúšikovia juhokórejského výrobcu ani v tom najhoršom sne, sa nakoniec stala realitou. Razantná zmena konštrukčného spracovania znemožnila integrovať do Galaxy S6 slot pre rozšírenie interného úložného priestoru prostredníctvom microSD karty. Také niečo sa samozrejme ani tento rok pri novom HTC One a jeho dokonale opracovanej ‚unibody‘ konštrukcie z hliníku nekoná.

htc-one-microsd

FM rádio

Pre niektorých možno zbytočnosťou, no aj napriek tomu tu ešte stále nájdeme pomerne veľkú základňu fanúšikov obľúbeného FM rádia, ktorého funkčnosť v žiadnom prípade neohrozí neprítomnosť internetového pripojenia.

Selfie ‚UltraPixel‘ fotoaparát

S HTC One M9 budú selfie fotky ešte krajšie ako doteraz. UltraPixel technológia totiž pustí do záberu oveľa viac svetla, čo sa v konečnom dôsledku odrazí na krajších a predovšetkým svetlejších fotografiách či video-hovoroch.

htc-one-boomsound

Dvojitý LED blesk

Veľkú výhodu má ale aj hlavný senzor, keďže mu pri zlých svetelných podmienkach asistuje užitočný dual-blesk. Tým samozrejme netvrdíme, že Galaxy S6 nepodá klasikou skvelý výkon. Menší kvalitatívny rozdiel však bude pri porovnávaní nepochybne vidieť.

htc-one-led-blesk