Úvod HTC HTC One M9 HTC One M9 sa pri benchmarku zahrial na viac ako 55 stupňov....

HTC One M9 sa pri benchmarku zahrial na viac ako 55 stupňov. Na vine je softvér

10
One M9

Neprajníci mali na chvíľku modré z neba. Nová vlajková loď taiwanského výrobcu dosiahla pri testovaní výrazne väčšiu teplotu ako iné modely s inými značkami. HTC sa však bráni nefinálnym operačným systémom, keďže predaj One M9 ešte stále oficiálne nezačal.

Benchmarku v Android aplikácii GFXBenchmark bolo zúčastnených 5 TOP smartfón, vrátane Galaxy Note 4 či LG G3, pričom tie boli oproti novinke HTC oveľa chladnejšie. Ich konštrukcie dosahovali počas realizácie testu teplotu medzi 37,8 až 42,2 stupňa, zakiaľ čo model M9 niečo cez 55 stupňov.

Informoval web tweakers.net.

Jeff Gordon z HTC sa na margo tejto správy vyjadril prostredníctvom Twitteru, kde prirovnal porovnávanie so zatiaľ nepredávaným smartfónom za zbytočnú vec. „Sofvér HTC One M9 nie je finálny, bez ohľadu na to, koľko predčasných benchmarkov uskutočníte.

Jednotlivé teploty (zdroj: tweakers.net)
Jednotlivé teploty (zdroj: tweakers.net)

Pred časom panovali obavy, že čipset Snapdragon 810, ktorý je aj v nástupcovi One M8, prejavuje pri veľkej záťaži záľuby v prehrievaní. Pokiaľ by to však bola pravda, výrobcovi by to mohlo výrazne ohroziť pred-objednávky a aj klasické predaje. Keďže ale zatiaľ nedisponuje One M9 konečnou verziou softvéru, problém zrejme tkvie úplne inde. Po vydaní ďalšej aktualizácie to môže teda byť už históriou. Novinka príde do predaja koncom tohto mesiaca.