Úvod Smartphony Aktualizácie HTC One M7 už nedostane žiadne ďalšie aktualizácie

HTC One M7 už nedostane žiadne ďalšie aktualizácie

11

Máme tu zlé správy pre majiteľov originálneho HTC One (vrátane mňa). Táto vlajková loď z roku 2013 podľa všetkého končí svoju cestu. Zariadenie bolo predstavené s Androidom 4.1.2 Jelly Bean a postupne dostávalo aktualizácie na každú väčšiu verziu operačného systému od Google. 

HTC však telefón ďalej podporovať nebude. Výrobca pred niekoľkými mesiacmi oznámil, že svoje vlajkové lode chce podporovať dva roky. Čas vypršal, smartfón nedávno dostal Android 5.0.2 Lollipop a tým to hasne.

Andorid 5.1 prináša iba menšie zmeny. Vylepšuje výdrž batérie, prácu s pamäťou RAM a ak je telefón s týmto systémom odcudzený, zostane zablokovaný, kým sa k nemu nedostane jeho pravý majiteľ. nepomôže ani Factory Reset.

HTC One postupne dostal aktualizácie na Android 4.2.2, 4.3, 4.4.2 a 4.4.3. Nakoniec skončil na sladkom Androide 5.0.2 Lollipop. čo vôbec nie je zlé. Väčšina výrobcov sa na zariadenia z roku 2013 vykašľala už dávno. Je však škoda, že tento legendárny kúsok techniky bol odsunutý na druhú koľaj.

Nahradil ho HTC One M8 a čoskoro aj One M9, ktorý bol predstavený 1. marca, na MWC 2015. Tieto smartfóny sa môžu tešiť na ďalšie aktualizácie.