Po nezdarenej akvizícii twitch.tv kuje video gigant svoju vlastnú alternatívu, prezradili to dobre oboznámené zdroje. Tá by mala byť podľa dostupných informácií zameraná práve na čoraz populárnejšie elektronické športy.

Očakávaná novinka údajne ponesie staro-nový názov YouTube Live, pričom pôjde o oživenie obdobného projektu so živým vysielaním, ktorý sa však kvôli nesplneniu očakávaní stiahol začiatkom minulého roka do úzadia. Google chce tentokrát zamerať pozornosť k lukratívnemu hráčskemu priemyslu (League of Legends, Counter Strike, DotA 2 atď.), podobne ako nesmierne obľúbený Twitch, ktorý ponúka online sledovanie práve prebiehajúcich zápasov.

Hranie a e-šport bude predstavovať hnaciu silu pre novo-vyzerajúce YouTube Live. Čoskoro sa objavia nové príležitosti pre uznávaných streamerov a organizácie, a ešte by som chcel dodať, že rekordné čísla sledovateľov e-športu narastú, keď Google začne promovať a nadväzovať partnerstvá s týmito udalosťami,“ prezradil pre web DailyDot jeden z utajovaných zdrojov.

Internetový gigant streamovaciu novinku, spolu so špeciálnou aplikáciou pre mobilné zariadenia, zrejme predstaví už počas nadchádzajúceho leta, pravdepodobne cez podujatie I/O v máji či E3 až v júni.