Google dnes vo svojom obchode prestal predávať šampióna z roku 2013. Nexus 5 je tak oficiálne mimo hry. Momentálne sa však ešte dá zohnať v množstve e-shopov po celom svete. Končí sa však jedná obrovská éra, počas ktorej vlajková loď od Googlu vyrobená LG všetkým ukázala, čoho je Android schopný. 

Hovorca Google povedal, že firma sa teraz začne viac sústrediť na Nexus 6. Staršia päťka sa prestala vyrábať už 11. decembra, o čom sme vás na našej stránke informovali. Predávať sa však mala ešte v prvom štvrťroku 2015. Všetky sľuby teda boli splnené.

Nexus 5 ponúkal, vo svojom, čase high-end špecifikácie. Najdôležitejší bol procesor Snapdragon 800 a 2 GB pamäte RAM. Zaujal aj 5-palcový full HD (1920 x 1080p) displej, či 8 Mpix zadný fotoaparát vybavený optickou stabilizáciou obrazu. Veľa ľudí však od kúpy odradila malá 2 300 mAh batéria.

Nexus 5 sme vyskúšali aj my a dostal od nás veľmi dobré hodnotenie. Bolo to jednoznačne jedno z najlepších Android zariadení, aké kedy existovali. Čiastočne aj vďaka svojej nízkej cene.