Foto: Android Authority

Už pred dvomi rokmi nás Samsung prekvapil Active verziou jeho vlajkovej lode Galaxy S4. Tým vstúpil do sveta pekných vodeodolných smartfónov. Minulý rok svoju hru vystupňoval a certifikáciu IP67 dostala aj základná verzia Galaxy S5. Pred niekoľkými dňami na MWC 2015 sme však uvideli Galaxy S6, ktorá spravila krok späť. 

Veľa ľudí hundre a hovorí, že Samsung už nie je tým, čím býval. Plast vymenil za sklo a hliník, po vymeniteľnej batérii a slote na microSD kartu sa iba zaprášilo a na vodeodolnosť nového telefónu by som sa tiež veľmi nespoliehal. Nebojte sa však! Juhokórejský gigant má ešte jedno eso v rukáve.

Južnú Kóreu totiž 20. februára opustilo pätnásť testovacích kusov. Neskôr sa k nim pridalo ešte ďalších sedem. Ide o zariadenia s 5,5-palcovým displejom. Označenie SM-G890A ukazuje na Galaxy S6 Active. Písmeno A na konci znamená, že ide o verziu pre USA. Či sa niečo podobné dostane aj do Európy, momentálne nie je jasné. Minuloročná Active verzia totiž zostala iba v Amerike a na vybrané Európske trhy sa dostala až oveľa neskôr.

galaxy s6 active (2)

Na druhej strane, Galaxy S5 už bola odolná sama o sebe a certifikácia Mil-STD 810G (spolu s IP67) až taká lákavá nie je. Pri najnovšej vlajkovej lodi by sa však nejaká odolnosť zišla, keďže základná verzia žiadnu neposkytuje.

Ako nakoniec všetko dopadne, ukáže až čas. Prípadný Samsung Galaxy S6 Active by však rozhodne nebol na škodu.