Úvod Novinky Aktuálne Facebook opäť sťažil zatvorenie účtu

Facebook opäť sťažil zatvorenie účtu

5
Facebook (zdroj: pixabay.com)

Väčšina z nás mala v určitej fáze života chuť jednoducho celý svoj facebookový účet navždy zmazať a mať pokoj. Takmer všetci sme sa však k tejto sociálnej sieti po čase vrátili a verte mi, Facebook to vie. Aj preto odteraz ponúka možnosť zmazať si účet len tak naoko.

Ak pôjdete do nastavení, na karte „bezpečnosť“ nájdete možnosť „deaktivovať účet“. Po kliknutí vás stránka presmeruje na formulár, ktorý musíte vyplniť. Máte tam tiež zvýraznené políčko „automatická reaktivácia“, ktorú si môžete nastaviť na 1-28 dní. Ak v tomto časovom období svoju voľbu oľutujete, jednoducho sa prihlásite a voilá, váš účet je späť v hre.

Počas tohto času však nie ste úplne deaktivovaní. Kamaráti vás môžu ďalej pozývať na rôzne udalosti, označovať na fotkách a písať na nástenku. Ostane aj história chatu.

Facebook robí všetko preto, aby ho opustilo čo najmenej ľudí. Dôvod je prostý. Viac ľudí, znamená viac peňazí. Zárobky spoločnosti plynú hlavne z reklám a predávania vašich osobných informácií, (histórie chatu a pod.) ďalším firmám. Tie ich následne využívajú na doručenie personalizovanej reklamy priamo k vám.