Úvod HTC HTC One M9 NÁZOR: Dizajn HTC One M9 – One M8, ktorému trčí fotoaparát

NÁZOR: Dizajn HTC One M9 – One M8, ktorému trčí fotoaparát

28

Je to tu! Spoločnosť HTC konečne predstavila svoju novú vlajkovú loď One M9 a musím povedať, že som ohromený. Konečne sme sa dočkali poriadneho fotoaparátu! No. A to je tak všetko. 

V HTC asi trošku zaspali na vavrínoch. Miesto oslavovania nových a nových ocenení za vzhľad ich posledných dvoch vlajkových lodí sa asi mali trochu viac sústrediť aj na budúcnosť a vymyslieť niečo, čím si opäť raz naklonia celý svet na svoju stranu. Miesto toho predstavili ten istý recyklovaný dizajn, už tretí rok po sebe.

Šéf spoločnosti Peter Chou nezabudol niekoľkokrát počas konferencie zdôrazniť, ako ťažko celý rok pracovali na tom, aby opäť vyrobili ten najlepší telefón na svete, s úplne novým dizajnom, ktorý stavia na úspechoch z minulosti, ale zároveň pozerá aj do budúcna.

Celý rok vraj pracovali na… Viete na čom? Na dvojfarebnom telefóne. Ak odstránime všetky omáčky okolo, nový One M9 má rovnaký zadný panel, ibaže v trochu iných farbách a zlatý kovový rámik okolo. Pobavil ma aj veľký banner, na ktorom sú vystavené všetky tri generácie vlajkových lodí One MX. Spoločnosť OnePlus ho celkom dobre vylepšila. Takže, ktorý je ktorý?

androidportal(115)

Takže, ani ten zbytočný čierny pásik s logom HTC nakoniec nezmizol a naďalej „okrášľuje“ prednú stranu zariadenia. Už som sa zľakol, že ho konečne odstránia, ale logo je predsa dôležitejšie, ako spokojnosť zákazníkov.

A aby som nezabudol, ešte jedna vec. HTC svoj nový super vylepšený dizajn zaklincovali fotoaparátom. Sám som vlastníkom One M7 a počas tých rokov som si zvykol, že sa mi telefón položený na stole kýve zo strany na stranu. Tým pádom nemôžem poriadne písať na klávesnici. Všetko je to spôsobené zakrivením zariadenia na zadnej strane.

Teraz k tomu fotoaparátu. Na najnovšom One M9 trčí asi tak pol milimetra z tela smartfónu. To telo je už aj tak dosť hrubé. Možno sa mali trochu posnažiť a nový 20 Mpix fotoaparát doň silou mocou napchať. Takže vlastníci One M9, zabudnite na písanie na stole. Poškriabe sa vám pritom šošovka nehovoriac o tom, že zariadenie sa bude kývať ako šialené.

Takže, ako tento haterský článok ukončiť? Nuž, dizajn nového One M9 sa mi v podstate páči. Telefón nie je škaredý, ale čakal som niečo nové. Niečo, čo by ma opäť raz vystrelilo zo stoličky. Niečo, čo by ma donútilo bežať do najbližšieho obchodu a predobjednať si úplne prvý kúsok v republike. Nič také sa však nedialo. Ten istý pekný dizajn stále dookola, ktorý ma už však vážne začína nudiť. Nahneval ma hlavne čierny pásik pod displejom a trčiaci fotoaparát. Dávam teda dvojku za celkový dojem a 5- za originalitu.

Mám aj jednu radu. Ak toto náhodou číta niekto z HTC, najmite si jedného z tých šikovných ľudí, ktorý vymýšľali fanúšikovské dizajny One M9. odviedli totiž oveľa lepšiu prácu ako vy. Možno by ste mali trochu pomeniť ľudí vo vašom dizajnovom oddelení.

S pozdravom,
Samuel Slavkovský

P.S. Nabudúce keď budete predstavovať telefón, ktorý sa od minulej generácie takmer nedá rozlíšiť, aspoň nehovorte, ako ťažko ste na ňom pracovali. Trošku skromnosti…

P.P.S. Ak má telefón iba o tri gramy menej ako minulá generácia, tak radšej nehovorte, že ste sa veľmi sústredili na zníženie váhy zariadenia.