Úvod Novinky Aktuálne Blackberry Passport a Blackberry Classic sú prepadáky – nepredávajú sa

Blackberry Passport a Blackberry Classic sú prepadáky – nepredávajú sa

17
Netradičný BlackBerry Passport © blackberry.com

Finančníci z Morgan Stanley v pondelok pre svojich klientov podali správu o tom, že dve zariadenia, ktoré mali zlepšiť situáciu BlackBerry sa predávajú veľmi zle. High-end smartfón BlackBerry Passport a telefón BlackBerry Classic s typickým dizajnom sa ani len nepriblížili k očakávaným predajným číslam. 

Podľa najnovších štatistík sa ich v prvom štvrťroku 2015 dokopy predalo iba 8 000 kusov. To je veľmi málo, ak si, uvedomíme, že spoločnosť plánuje do konca fiškálneho roka 2016 predať predať 2-3 milióny zariadení. Navyše, maklérska firma tiež spochybňuje plány BlackBerry zarobiť pol miliardy na softvéri.

Aby toho nebolo málo, v Morgan Stanley si myslia, že už aj meno BlackBerry samo o sebe sa predáva veľmi ťažko. Dokonca aj skalným fanúšikom. Keď bol BlackBerry Passport uvedený na trh, okamžite sa predalo prvých 200 000 kusov. Aj druhá vlna išla ako po masle. Potom však záujem o tento telefón so 4,5-palcovým displejom s rozlíšením 1440 x 1440 pixelov a dotykovou hardvérovou klávesnicou poklesol.

BlackBerry Classic sa tiež nedarí. Zariadenie oživilo dizajn z BlackBerry Bold 9900, v nádeji, že si ho kúpia vlastníci smartfónov z tejto línie, ktorí inak nechcú meniť a sú so svojimi zariadeniami spokojní. Dotykový trackpad ani hardvérové skratky však očividne neprilákali dostatok záujemcov.