Ilustračný obrázok

Nový iPhone bude tak, ako každý rok, extrémne zaujímavý aj pre svet Androiďákov. Či sa nám to už páči alebo nie, jeho funkcionalita a veľakrát aj dizajnové prvky sa objavujú aj v zariadeniach s operačným systémom Android. Preto je zaujímavé sledovať, čo by novinka z Cupertina mohla priniesť.

Internetom začali kolovať rôzne informácie, týkajúce sa hlavne jeho displeja. Rozlíšenie by podľa všetkého malo zostať rovnaké, no pribudnúť by mal tzv. Force Touch, ktorý Apple predstavil spolu s novým Mac Bookom.

Zaujímavý je aj nový patent, ktorý spoločnosti pridelil americký patentový úrad USPTO. Apple si ešte v roku 2013 požiadal o pridelenie patentu, na ktorom je zariadenie s ohybnými bočnými stranami s virtuálnymi tlačidlami, meniacimi sa podľa potreby, resp. aplikácií.

V patente sa ďalej uvádza, že displej na ktorý bol práve udelený patent „môže obsahovať jednu alebo viac ohybných vrstiev a môže byť pripevnený pod priesvitnú vrstvu krycieho skla alebo plastu.“ Pod priesvitnou vrstvou sa má nachádzať dotyková vrstva, ktorá bude zaznamenávať dotykové vstupy používateľa. Samotný displej pritom používateľovi bude ponúkať niekoľko informácií a funkcií, ako napríklad virtuálne tlačidlá pre fotoaparát alebo ovládacie prvky budúcich hier.

Samotný displej má byť rovný a predpokladá sa, že Apple by mal novou technológiou úplne nahradiť hardvérové tlačidlá. Na podobnej technológii má pracovať aj Microsoft, zatiaľ čo Samsung už svoje riešenie v podobe Note EdgeS6 edge predstavil.

patent-1
patent-2
patent-3
patent-4
patent-5