Úvod Konkurencia Apple Apple má nový, revolučný patent: Fotoaparát v iPhone bude mať objektív so...

Apple má nový, revolučný patent: Fotoaparát v iPhone bude mať objektív so zoomom

4

Apple je známy tým, že jednou z vecí, ktorú pri svojich prezentácií obkecáva najviac, je fotoaparát v iPhone. Ten sa snaží vylepšiť tak, aby bol pred konkurenciou v podobe Android zariadení.

To sa mu v posledných rokoch prestalo dariť, keďže spoločnosti ako Samsung, LG a ďalšie začali svoje zariadenia vybavovať čoraz kvalitnejšími senzormi. Pre mnohých je Samsung Galaxy Note 4 v boji proti iPhone 6 či 6 Plus jasným víťazom. Podobným smerom sa vybral aj Galaxy S6, ktorý kvalitu fotografií, hlavne v nepriaznivých svetelných podmienkach, ešte ďalej vylepšil.

patent-apple-3

patent-apple-2Spoločnosť z Cupertina tak má pred sebou poriadnu úlohu. Vylepšenie fotoaparátu sa rozhodli vyriešiť ‘po svojom’ a tak prišli so senzorom v tvare „L“. Vo vnútri sa ďalej nachádza polyéder, ktorý má na spodnej strane reflexnú vrstvu. Táto súčiastka bude odrážať svetlo smerom dole, kde sa bude nachádzať objektív so zoomom. Za objektívom sa má nachádzať rozdeľovač, ktorý rozdelí svetlo na tri základné farby. Tie už budú smerovať hneď na tri samostatné senzory, každý pre jednu z farieb.

Chýbať nemá ani OIS, ktorý pri iPhone 6 chýba. Dostupnosť takéhoto fotoaparátu je neistá, v prvých zariadeniach by sa mal objaviť najskôr budúci rok.