Úvod Android Wear Hodinky s Android Wear čaká aktualizácia. Pribudne Wi-Fi podpora

Hodinky s Android Wear čaká aktualizácia. Pribudne Wi-Fi podpora

1
Moto 360 s Android Wear

Operačný systém pre smartwatch má už údajne na ceste nový softvérový balíček, ktorý prinesie ovládanie gestami aj podporu pre Wi-Fi konektivitu, v čom bol doteraz hardvér obmedzovaný softvérom.

O pripravovanej aktualizácii dal vedieť web The Verge vďaka jeho tajným zdrojom, informácia teda zatiaľ ešte nepochádza priamo od Google. Správa prišla deň po oficiálnom uvedení Apple Watch na trh, keďže tie Wi-Fi podporou už teraz disponujú. K iPhone ich pripojíme aj prostredníctvom Bluetooth.

Očakávaná verzia Android Wear ponúkne používateľom inteligentných hodiniek od Motoroly či LG jednoduchšie ovládanie prostredníctvom gest. Napríklad, pre zobrazenie notifikácií na zápästí nebude už treba zapájať prsty druhej ruky, aby sa požadovaná akcia vykonala. Medzi vylepšeniami by však nemal chýbať ani jednoduchší prístup k aplikáciam alebo kontaktom.

Súčasne smartwatch s Android Wear potrebné ústrojenstvo pre Wi-Fi pripojenie síce majú už dlhšie, pre plnú funkčnosť im chýbala podpora v operačnom systéme. Touto aktualizáciou by sa tak mala žiadaná funkcia stať aktívnou.