Úvod Konkurencia Apple Sťažuje sa už aj Samsung: Apple nám kradne zamestnancov, láka ich na...

Sťažuje sa už aj Samsung: Apple nám kradne zamestnancov, láka ich na mastné výplaty!

3

Dobrý plat a balíček výhod. To sú zbrane najbohatšej spoločnosti na svete, ktorá ich používa na prilákanie zamestnancov iných firiem k sebe. Kórejské médiá začali informovať o tom, že podobné praktiky, o ktorých sme vás informovali v samostatnom článku sa dejú aj pri zamestnancoch Samsungu.

Juhokórejskému gigantovi začali odchádzať experti na next-gen spracovanie signálu a obrazu a z čoho sa stáva trend, technológie batérií.

„Niektorí naši zamestnanci už začali pracovať pre Apple. Pracujú v ich centrále, v San Jose. Týmto zemstnancom Apple dáva viac priestoru pre splnenie úloh, ktoré si pre nich pripravili. Apple sa páčia zamestnanci Samsungu hlavne preto, lebo sú veľmi usilovní a pripravení naučiť sa to, čo je potrebné.“

PREČÍTAJTE SI: Apple pracuje na vlastnom elektromobile. Má vedieť sám jazdiť

Samsung je jeden z popredných výrobcov čipsetov a senzorov, no o batériách sme veľa nepočuli. Spoločnosť však má skúsenosti s novými typmi batérií, ktoré využil hlavne v smartfónoch. Reč je samozrejme o ohybných kúskoch, ktoré sa objavili napríklad v Galaxy Round. Málokto však vie, že Samsung dodáva batérie aj do elektrických automobilov BMW. Apple údajne pracuje na svojom vlastnom automobile, ktorý by mal byť dostupný už v roku 2020. Dôležité poznatky od výrobcu batérií mu teda prídu vhod.

Ako sme už spomenuli, Apple získava nových zamestnancov aj od iných firiem. Jednou z nich je spoločnosť A123, ktorá na technologického giganta dokonca podala žalobu.