Úvod Výrobcovia Sony Sony Xperia Z4 zrejme ponúkne Snapdragon 810, 3 GB RAM a Android...

Sony Xperia Z4 zrejme ponúkne Snapdragon 810, 3 GB RAM a Android 5.0 Lollipop

8
Sony (zdroj: wikimedia.org)

Zakiaľ, čo sa sústredí pozornosť predovšetkým na očakávané novinky od výrobcov ako LG, Samsung či HTC, v databáze porovnávacej aplikácie Geekbench pribudlo záhadné Sony zariadenie. Podľa odborníkov má ísť o nástupcu súčasnej vlajkovej lode Xperia Z3.

Aj keď príslušná web stránka aplikácie toho veľa neprezrádza, niektoré hlavné technické špecifikácie už zrejme nebudú viac tajomstvom. Taktiež nie je stále jasné, či ide skutočne o model Xperia Z4 alebo niečo iné.

Smartfón Sony Xperia Z4 by mal podľa dostupných informácií poháňať Snapdragon 810 s ôsmymi jadrami, 3 GB operačná pamäť a taktiež operačný systém Android vo verzii 5.0.2 Lollipop (obrázok nižšie). Použitie spomenutého čipsetu nedávno nepriamo potvrdil i samotný výrobca, Qualcomm.

sony-xperia-z4-specifikacie
Údajne Sony Xperia Z4 (zdroj: primatelabs.com)

Tech web Phone Arena ďalej uvádza, že medzi očakávaniami je taktiež Quad HD displej (1440 x 2560 pixelov). Reč však ale padla aj o alternatívnej verzii, ktorá bude zrejme disponovať iba 1080p zobrazovacou jednotkou, čo ocenia predovšetkým tí, podľa ktorých je vyššie rozlíšenie maximálne zbytočné.

Sony Xperia Z4 oficiálne uvidíme pravdepodobne až počas leta, pričom väčšina tohtoročných vlajkových ľudí od popredných výrobcov uzrie svetlo-sveta už na podujatí MWC 2015 v Barcelone.