Úvod Zaujímavosti Šéf Twitteru plánuje zakročiť proti internetovým trollom

Šéf Twitteru plánuje zakročiť proti internetovým trollom

0

Šéf Twitteru, Dick Costolo, nedávno v liste, ktorý získal portál The Verge, pripustil, že jeho firma nikdy poriadne nebojovala proti internetovým trollom. Vlastne zašiel ešte ďalej. Vzal zodpovednosť za celú situáciu na seba a rozhodol sa, že sa s ňou konečne vysporiada.

Sme hrozní v jednaní s trollmi a verbálnym týraním na našej platforme a sme v tom hrozní už dlhé roky. Nie je to žiadne tajomstvo a svet o tom hovorí každý deň. Strácame našich kmeňových používateľov, pretože nebojujeme proti nevhodným komentárom a príspevkom od trollov.“

Pre Twitter predstavujú internetoví trollovia veľký problém. Spoločnosť chce prilákať nových zákazníkov, napríklad implementáciou do vyhľadávača od Google a domovskou stránkou, ktorú vidíte, aj keď nie ste prihlásení. Individuá, ktoré sa vyžívajú v nasieraní ľudí však základňu používateľov Twitteru výrazne zmenšujú. Dick Costolo sa vyjadril, že už čoskoro začnú tieto problémy riešiť a trollov budú bez milosti virtuálne fackovať sprava aj zľava.

Uvidíme teda, ako sa Twitter popasuje s temnou armádou. My mu samozrejme držíme palce. Ak sa všetko podarí, podobné funkcie predstavia všetky veľké sociálne siete a portály.