Spoločnosť Motorola v poslednom štvrťroku (už pod taktovkou Lenova) predala viac než desať miliónov smartfónov. To je skvelý výsledok. Firma tak zaznamenala rast o približne 118% a podľa Lenova môže po ďalších 4-6 štvrťrokoch konečne vykázať profit. Šéf operácií Motoroly, Rick Osterloh, však mieri ešte vyššie.

Pre Forbes sa nedávno rozhovoril o tom, ako vidí trh so smartfónmi. Podľa neho sa líder tohto odvetvia vymení približne raz za sedem rokov. Odišla Nokia, odišiel Blackberry, čoskoro odíde aj Samsung. Dôvod má byť podľa neho ten, že ľudia si uvedomili, že nepotrebujú 600-eurový smartfón a zariadenia od ostatných výrobcov ponúkajú podobný zážitok za oveľa nižšiu cenu. Motorola je podľa neho skvelá v tom, že ponúka veľa muziky za menej peňazí. Za všetko hovorí hlavne Motorola Moto G.

Firma momentálne pôsobí v päťdesiatich krajinách. S pomocou Lenova sa snaží dobiť Čínu. Spoločnosť verí, že Motorola sa opäť môže stať jedným z najvplyvnejších výrobcov telefónov na svete.

Mimochodom, podľa všetkého sa už čoskoro môžeme tešiť na smartfón od Motoroly s procesorom Snapdragon 810. Teda, za predpokladu, že sa Qualcommu skutočne podarilo vyriešiť problémy s prehrievaním.

Sme veľmi zvedaví, ako bude vyzerať budúcnosť. Samsung je momentálne v recesii a nezdá sa, že sa z nej tak skoro dostane. Zachrániť by ho mohla nová vlajková loď Galaxy S6 a jej Edge verzia. Ak sa to však nepodarí, pád firmy už len ťažko bude možné  zastaviť a ostatní výrobcovia sa, samozrejme, budú snažiť dostať na jej miesto.

Čo si myslíte vy? Podarí sa to práve Motorole?