Úvod Výrobcovia Samsung Poznáte skutočný význam a preklad slova ‚Samsung‘?

Poznáte skutočný význam a preklad slova ‚Samsung‘?

9
Samsung (zdroj: flickr.com)

Veľa z nás ho má denno-denne vo vrecku, iní ho používajú na prácu a iní ho nosia na ušiach. Produkty so značkou Samsung patria medzi najpopulárnejšie spotrebiteľské výrobky, aké na tejto planéte nájdete. Samotný názov značky však až taký známy nie je.

Samsung možno preložiť v kórejskom preklade ako „tri hviezdy“. Pýtate sa prečo zrovna tri? V kórejskom jazyku je vraj číslo 3 brané ako magické. „Je to reprezentácia niečoho veľkého a mocného,“ uvádza Phone Arena.

Zakladateľ spoločnosti mal totiž už pri jej vzniku naozaj ambiciózne plány. A od toho sa odvíjala tvorba mena. Lee Byung-chull prechovával myšlienku, že Samsung sa raz stane „mocnou a večnou ako hviezdy na nočnej oblohe„.

Juhokórejský gigant vznikol ešte počas roka 1938. Malá obchodná firma pozostávala asi zo 40-tich zamestnancov. Vo svojom logu mala až do roku 1993 vyobrazené tri hviezdy, ktoré odrážali samotný názov.

Spoločnosť vo svojom portfóliu spočiatku ponúkala potraviny z okolia či vlastné rezance. Dnes si od nej môžeme zaobstarať TOP spotrebnú elektroniku, ako napríklad smartfóny, tablety, slúchadlá, inteligentné televízory a iné.