Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Špeciálnou funkciou Samsung Galaxy S6 môže byť aj platobný systém v štýle...

Špeciálnou funkciou Samsung Galaxy S6 môže byť aj platobný systém v štýle Apple Pay

4
Apple Pay (zdroj: apple.com)

Príchod digitálnych platobných systémov vytláča používanie hotovosti čoraz-viac do úzadia. Platenie prostredníctvom smartfónu poskytuje používateľovi nie len pohodlnejší život, ale i väčšie bezpečie či lepší prehľad nad jednotlivými výdavkami. Niečo podobné zrejme konečne zistili aj v Samsungu.

Nový platobný systém juhokórejského giganta by mal niesť menej originálny názov – Samsung Pay – pričom pôjde o výsledok vzájomnej spolupráce so spoločnosťou LoopPay, keďže tá disponuje potrebnou infraštruktúrou. Informoval kórejský web ddaily.co.kr.

Na rozdiel od Apple Pay, systém nebude vyžadovať výhradne iba NFC konektivitu. Platby totižto umožní realizovať alternatívnou cestou, kde napodobní proces potiahnutia karty cez platobný terminál, čím vlastne zabezpečí použiteľnosť v oveľa širšom okruhu obchodov.

https://www.youtube.com/watch?v=bw1l149Rb1k

Phone Arena informuje, že ide momentálne o viac ako 10 miliónov podporovaných prevádzok.

Pre zabezpečenie by sa mal využívať snímač odtlačkov prstov, ktorý je v nových high-end modeloch so značkou Samsung integrovaný do hardvérového tlačidla pod displejom.

Snímač na odtlačky však podľa všetkého prejde pri Galaxy S6 zásadnými, no zároveň efektívnymi zmenami. Miesto posunutia konca prsta bude stačiť už iba jeho priloženie, podobne ako pri iPhone.

Platobný systém Apple Pay zožal v USA od septembrového predstavenia obrovský úspech. Jeho komercializáciu cez video-reklamu dokonca zabezpečila aj jedna z najväčších amerických bánk, Bank of America.

https://www.youtube.com/watch?v=zr4Fuo3YHqw

V rámci Apple Pay dokážu spotrebitelia zaplatiť za tovar alebo služby buď vďaka NFC čipu v iPhone 6 alebo cez hodinky Apple Watch, ktoré prídu do obchodov až v priebehu apríla.