Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Galaxy S6 prinesie veľkú zmenu: Optimalizovaný TouchWiz bude vraj rýchly ako blesk!

Galaxy S6 prinesie veľkú zmenu: Optimalizovaný TouchWiz bude vraj rýchly ako blesk!

20
Koncept Galaxy S6 (zdroj: gottabemobile.com)

Nočná mora majiteľov zariadení s logom Samsung sa čoskoro zrejme skončí. A vynovená vlajková loď bude toho jasným dôkazom. TouchWiz by mal byť v nej totiž zmenený na nepoznanie.

Informoval v exkluzívnom článku web sammobile.com, ktorý sa odvoláva na bližšie nešpecifikovaný, dobre oboznámený zdroj.

Operačný systém v Galaxy S6 zoštíhli juhokórejský výrobca tak, že ani dlho-dobé používanie bez obnovy továrenských nastavení či veľký počet nainštalovaných Android aplikácií nespôsobí akékoľvek neplynulé softvérové reakcie. „TouchWiz v Galaxy S6 bude v porovnaní so systémom Android Lollipop v Galaxy Note 4 údajne neskutočne rýchly.

Všetko pritom súvisí s nedávnou správou od kórejských médií.

Pravdepodobne najväčšou zmenou, ktorú prinesie S6, je odstránenie pred-inštalovaných Samsung aplikácií,“ uvádza ďalej ostrieľaný SamMobile. Zatiaľ však nie je celkom jasné, aké aplikácie to konkrétne budú.

Netreba zabúdať ani jednu pomerne podstatnú a najmä mätúcu informáciu – Samsung má vraj i napriek vyššie uvedeným vetám do nástupcu Galaxy S5 pred-inštalovať pár aplikácií od amerického softvérového giganta. „Galaxy S6 príde s aplikáciami ako Microsoft OneNote, OneDrive, Office Mobile ( predplatenie Office 365 zdarma) a Skype.

Samsung Galaxy S6 zároveň poskytne vďaka upravenému TouchWiz-u aj viac možností na jednoduché prispôsobenie používateľského prostredia, pestrejšie farby vo vybraných aplikáciach alebo prepracované animácie v štýle ‚čistého‘ operačného systému Android 5.0 Lollipop.

Čo hovoríte na tieto informácie? Uvítali by ste spomenuté zmeny?