Úvod Samsung Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 dostane iba 2600 mAh batériu, tvrdí ďalší FOTO dôkaz

Samsung Galaxy S6 dostane iba 2600 mAh batériu, tvrdí ďalší FOTO dôkaz

46
Koncept Galaxy S6 (zdroj: gottabemobile.com)

Neoficiálne informácie o tom, že vynovená generácia vlajkovej lode so značkou Samsung dorazí na trh s batériou, ktorá ponúkne menšiu kapacitu ako Galaxy S5, sú zrejme pravdivé.

Naznačujú to čerstvé fotografie z čínskej sociálnej siete Weibo, informoval tech web Phone Arena.

Zábery ponúkajú pohľad na čerstvo-vyrobené 2600 mAh batérie s modelovým označením EB-BG925ABE, pričom 2800 mAh kúsky pre minuloročnú vlajkovú loď nesú v niektorých obchodoch mierne odlišné číslo BG900BBC.

Medzi dostupnými informáciami je taktiež možné vidieť dátum výroby, 11.2. 2015, čo len potvrdzuje, že už nejde o žiadne špekulácie.

Menšia kapacita pritom nemusí hneď znamenať aj kratšiu výdrž. To, koľko vydrží smartfón na jedno nabitie, závisí od viacerých faktorov a nie len od veľkosti batérie.

Samsung Galaxy S6 dostane totiž do výbavy moderné – menšie, výkonnejšie a energeticky-efektívnejšie – 14nm čipsety Exynos 7420 (až o 20% väčší výkon a 35% nižšia spotreba energie ako 20nm čipset), ktoré sa spolu so softvérovou optimalizáciou postarajú, aby používateľ nemusel pripájať konektor nabíjačky 2 či dokonca 3 krát počas bežného dňa.

2600 mAh článok pre Galaxy s6 by mal byť zároveň efektívnym riešením na aplikáciu kompaktnej kovovej konštrukcie s hrúbkou o veľkosti okolo 7 milimetrov (hrúbka Galaxy S5 dosahuje 8,1 mm).

galaxy-s6-bateria-1
Údajne batéria pre Galaxy S6 (zdroj: weibo.com)