Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Alpha v redakcii: Máte otázky? Pýtajte sa!

Samsung Galaxy Alpha v redakcii: Máte otázky? Pýtajte sa!

12
Samsung Galaxy Alpha

Do redakcie nám dnes dorazil ďalší zaujímavý kúsok od Samsungu. Ide o nebezpečnú Android konkurenciu iPhonov, Samsung Galaxy Alpha, s kompaktným telom a predovšetkým krásnym dizajnom. Inteligentný mobil budeme v najbližších dňoch testovať a čoskoro publikujeme aj samotnú recenziu. Dovtedy sa teda môžete pýtať na všetko, čo vás zaujíma, priamo v komentároch. 

Prvé dojmy

Aké sú teda naše počiatočné pocity? Nuž, ide o naozaj zaujímavý kus mobilnej techniky, i keď už trochu starý. Smartfón bol predstavený ešte počas augusta minulého roka. Nedávno k nemu pribudli ďalšie dva príbuzné modely, Galaxy A5 a A3.

Galaxy Alpha zaujme najmä svojimi relatívne-malými rozmermi a skvelým hardvérom. Je to v podstate priamá konkurencia Sony Xperia Z3 Compact či iPhone 6 od Apple. Veľkým plusom je najmä vymeniteľná batéria. Samsung však z nepochopiteľných dôvodov nezakomponoval slot na micro-SD kartu, spoľahnúť sa preto musíte iba na integrovaný úložný priestor smartfónu. V redakcii máme 32 GB verziu, ktorú na Slovensku nájdete za 358 eur.

alpha vs. a5

Vo vnútri telefónu tiká výkonný čipset Exynos 5430 Octa, ktorý má 4 jadrá s taktom 1,3 GHz a štyri výkonnejšie jadrá s taktom 1,8 GHz. Na AnTuTu dosiahol skóre 49 649 bodov, čo zariadenie umiestnilo nad Meizu MX4 a Samsung Galaxy Note 4.

Galaxy Alpha exceloval hlavne v 3D grafike. Vo výbave taktiež disponuje 2 GB operačnou pamäťou a 4.7-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 1280 x 720 pixelov, ktorý je síce trošku prepálený a farby má na môj vkus príliš sýte, no dá sa na to časom určite zvyknúť. Čo sa týka samotného rozlíšenia, na trhu už dnes nájdeme oveľa modernejšie kúsky, no pokiaľ sa nepozeráte z troch centimetrov, tzv. ‚raster‘ by ste si všimnúť pri Samsung Galaxy Alpha nemali.

samsung galaxy alpha

S fotoaparátmi sme sa ešte nestihli dobre zoznámiť; ich rozlíšenie však nie je vôbec zlé. Vzadu nájdete 12 MPx ISOCELL senzor od Samsungu a z predu sa na vás zase díva 2 MPx ‚selfie‘ kamera. Nakoniec tu máme batériu; 1860 mAh na prvý pohľad zrejme sklame, no z praktického hľadiska to tak vôbec nemusí byť. Telefón síce máme k dispozícii iba pár hodín, celý čas je však zapnutý a množstvo energie zatiaľ kleslo iba o 20%. Na finálny verdikt si teda ešte počkáte. V celej recenzii budeme venovať výdrži veľkú pozornosť.

Pekný dizajn aj prémiové materiály

Čo sa týka samotného dizajnu, Samsung sa na zariadení Alpha poriadne vyhral. Trochu prekopal tradičný vzhľad a finálny výsledok naozaj stojí za to. Smartfón je veľmi pekný z takmer každého uhľa pohľadu; krajší, ako väčšina konkurenčných produktov. V ruke sa drží príjemne, čiastočne aj vďaka mäkkému zadnému krytu, vďaka ktorému sa nešmýka. Prehliadnuť sa nedá ani prítomnosť kovového rámika s brúseným povrchom, ktorý dal smartfónu prémiový vzhľad.

Tak, toľko k našim pocitom zo zariadenia. Viac vám už povieme v plnej recenzii. Tá by mala uzrieť svetlo-sveta ešte koncom tohto týždňa.

Odpovieme na všetky vaše otázky. Ak vás teda niečo zaujíma, sem s tým!