Úvod Výrobcovia Samsung Samsung začal s hromadnou výrobou kompaktnejších a efektívnejších pamäťových čipov

Samsung začal s hromadnou výrobou kompaktnejších a efektívnejších pamäťových čipov

5

Samsung pred pár hodinami oznámil hromadnú výrobu moderných tzv. ‚ePop čipov‘. Ide o krok, ktorý ušetrí až 40% miesta v útrobách konštrukcie mobilných zariadení, čím v konečnom dôsledku umožní použiť batérie s väčšou kapacitou či aplikovať efektívne dizajnové zmeny.

Spojenie výkonnej a šetrnej operačnej 3GB pamäte s úložným 32GB (eMMC) priestorom v jednej miniatúrnej súčiastke prinesie množstvo výhod ako pre konečného spotrebiteľa, tak aj pre samotných výrobcov.

Ponúkaním našej novej ePoP pamäte pre vlajkové smartfóny, Samsung očakáva, že poskytne jeho zákazníkom významné dizajnové benefity, zakiaľ čo umožní rýchlejšie a dlhšie operácie multi-tasking funkcií,“ uviedol Jeeho Baek, starší vice-prezident pamäťového marketingu v Samsung Electronics. „Plánujeme rozšíriť líniu ePoP pamätí s baleniami, ktoré obsahujú vylepšenia vo výkone a hustote počas následujúcich pár rokov, pre rozšírenie rastu trhu s prémiovými mobilmi.“

Inováciu priniesol Samsung ako reakciu na neustále-rastúce požiadavky trhu. Potvrdil si tak svoju vodcovskú pozíciu medzi konkurenčnými výrobcami obdobných produktov.

Nový ePoP poskytuje ideálne pamäťové balenie v jednom celku, uspokojujúce trhové potreby po väčšej rýchlosti, vysokej energentickej efektivite a kompaktnosti. 3GB LPDDR3 mobilná DRAM vnútri ePoP funguje na I/O dátovom prenose o rýchlosti 1,866Mb/s, a obsahuje 64-bit I/O šírku pásma.

Celková plocha jedného čipu zaberá 225 štvorcových milimetrov (15×15 mm); pri porovnaní so starším riešením šetrí až takmer 150 mm² (pôvodne 374,5 mm²), keďže integrovaná multimediálna karta po novom zdieľa jedno balenie s operačnou pamäťou.

Porovnanie konvenčného riešenia s ePoP
Porovnanie konvenčného riešenia s ePoP

Nie len pre smartfóny

ePoP čipy sú však vhodné na použitie i v takých tabletoch. Podľa slov juhokórejského výrobcu niečo podobné nájdeme v inteligentných hodinkách a iných nositeľných smart-produktoch.

Výrobcovia môžu použiť ePoP pamäte od Samsungu pre širokú paletu mobilných zariadení. Samsung momentálne ponúka podobné riešenie jednotného balenia pre nositeľné zariadenia (pozn. r.: inteligentné hodinky, náramky a i.), inými slovami ide o „nositeľnú pamäť“. Nová konfigurácia pre mobily môže byť jednoducho prispôsobená nie len pre použitie vo vlajkových smartfónoch ale taktiež aj v ostatných sofistikovaných mobilných zariadeniach, ako sú napríklad high-end tablety, v spolupráci s ostatnými mobilnými korporáciami.

Premiéra v Galaxy S6?

Kompaktné a efektívne pamäte podľa všetkého po-prvý-krát-vôbec ponesie očakávaný nástupca Galaxy S5, keďže momentálne predstavujú absolútnu priemyselnú novinku. Dokonca tomu naznačuje aj samotné načasovanie odhalenia produkcie, ktoré Samsung zrealizoval približne mesiac pred oficiálnym predstavením Galaxy S6.