Úvod Výrobcovia Samsung Samsung bude dodávať RAM pre budúce iPhony a LG G4

Samsung bude dodávať RAM pre budúce iPhony a LG G4

3

Samsung nedávno uzavrel niekoľko zaujímavých zmlúv, ktoré spoločnosti prinesú miliardy dolárov. Pre väčšinu nových iPhonov 6S a všetky LG G4 totiž dodá svoje RAM čipy. Nie je pritom úplne isté, o ktoré čipy pôjde.

Firma totiž nedávno predstavila dva high-end RAM čipy. Ide o DDR4 RAM a kombo 3GB DDR3 RAM + 32 GB úložného priestoru. Otázkou ostáva, ktorú technológiu si Apple a LG vybrali.

Čo sa týka kalifornského jabĺčka, pôjde pravdepodobne o najnovšie DDR4 RAM čipy. Je ťažké predstaviť si, že by sa v Apple uspokojili so zastaranou technikou. Juhokórejský LG už DDR4 RAM používa vo svojom ohnutom LG G Flex 2. Pre vlajkovú loď LG G4 tiež určite zaobstará iba to najlepšie.

Aký je teda rozdiel medzi DDR3 a DDR4? Nuž, v prvom rade, je to nový štandard. DDR4 pamäť RAM je v podstate o 100% rýchlejšia. Samsung ju navyše vyrába 20 nm výrobným procesom ktorý zaručuje väčšiu úsporu energie.

Bude zaujímavé sledovať, koľko RAM čipov nakoniec Samsung dodá konkurencii. Podľa dohody bude pre LG Electronics dodávať 100% RAM, ktorá pôjde do LG G4 (G4 by mal byť predstavený už v apríli). Postará sa tiež o väčšinu produkcie pre nové iPhony. Mimochodom, Samsung pre Apple tiež vyrobí približne 70% procesorov A9.