Úvod Novinky Android POTVRDENÉ: Lollipop pri Nexus 5 a LG G3 skutočne znížil výdrž batérie

POTVRDENÉ: Lollipop pri Nexus 5 a LG G3 skutočne znížil výdrž batérie

29

Aj vám sa zdá, že vám pri Android 5.0 Lollipop batéria vydrží kratšie, než tomu bolo pri Android 4.4 KitKat? Nie ste sami! Nedávny test totiž potvrdil, že Lollipop skutočne skracuje výdrž batérie. 

Za testom a výsledkami stoja redaktori webu GSM Arena, ktorí porovnali výdrž Galaxy S5, HTC One (M8), LG G3 a Nexus 5 po aktualizácii na Android 5.0 Lollipop. Zatiaľ čo Galaxy S5 a HTC One (M8) v niektorých kategóriách dopadli lepšie a v niektorých horšie, LG G3 a Nexus 5 dopadli horšie úplne vo všetkom.

vydrz-baterie-porovnanie

Ako môžete vidieť z grafu vyššie, Galaxy S5 a HTC One (M8) si jednoznačne polepšili. Na druhej strane, LG G3 a Nexus 5 stratili niekoľko hodín z bežného používania. Mnohí z našich čitateľov už neraz spomínali, že im LG G3, resp. Nexus 5 na Android 5.0 Lollipop nevydrží tak dlho, ako na KitKate a tento test je toho potvrdením.

vydrz-baterie-porovnanie-volanie

Pri teste, ktorý sa zameral na čas, počas hovoru utrpel Nexus 5 najväčšiu zmenu. Zo 16 hodín, počas ktorých ste na Android 4.4 KitKat mohli spokojne volať sa na Lollipope razom stalo 10 hodín.

Je nutné poznamenať, že GSM Arena testovala zariadenia bežiace na Android 5.0.0 a teda nie na najnovšom Android 5.0.2. Aj napriek tomu, že Android 5.0.2 prináša opravy a vylepšenia sa nepredpokladá, že by sa zmenilo poradie vo výsledkoch.

Zaznamenali ste pri Android 5.0 Lollipop kratšiu výdrž batérie aj vy? Ak áno, dajte nám vedieť, na akom zariadení.