Najznámejšia a najrozšírenejšia internetová videopožičovňa, Netflix, príde aj na Slovensko. O novinke informoval server Stratégie.

Pre Stratégie to potvrdil šéf komunikácie Netflixu, Cliff Edwards, ktorý dodal, že ich služba na slovenský trh príde najneskôr do konca roku 2016. Slovensko by tak k Netflixu mohlo získať prístup v rovnakom čase, ako Česká republika.

Milujú ho milióny ľudí

Netflix je masívne populárna služba, bez ktorej si bežné fungovanie nedokážu predstaviť milióny ľudí. Funguje na podobnom princípe, ako hudobné služby, ako napríklad Spotify či Deezer. Za mesačný poplatok dostanete prístup k stovkám ba až tisíckam hodín filmov, seriálov a TV programom. Netflix je dostupný v 50 krajinách sveta, pričom používa ho približne 57 miliónov ľudí, ktorí zaň reálne platia.

Netflix okrem ponuky filmov spustil aj produkciu vlastných titulov. Medzi tie najznámejšie patrí seriál Orange Is The New Black či House Of Cards, ktoré sa tešia obrovskému úspechu. Netflix chce za 24 mesiacov spustiť prevádzku v ďalších 150 krajinách a celkový počet trhov tak rozšíriť na ambicióznych 200.

Netflix na Slovensku bez konkurencie

Slovenská scéna je VoD služieb veľmi chabá. Medzi najznámejšie video-on-demand služby patria HBO Go (vyžaduje zakúpenie televízneho balíčka), Voyo či TopFun. Ich archív sa však s tým, ktorým disponuje Netflix nedá porovnať. Práve z tohto dôvodu by Netflix mohol učarovať hlavne náročnejším divákom, ktorí si radi zaplatia prístup k najnovším, ako aj starším filmom.

Cez TV, počítač, telefón či tablet

Netflix si môžete pozrieť či už na Smart TV, poprípade aj na staršej TV za pomoci prídavného zariadenia, ako napríklad pomocou Chromecast od Google alebo priamo na telefóne či tablete za pomoci šikovnej a prehľadnej aplikácie. Netflix je samozrejme dostupný aj v desktopovej verzii.