Úvod Novinky Aktuálne NÁVOD: Ako vybrať SIM kartu bez originálnej ihly (MacGyver style)

NÁVOD: Ako vybrať SIM kartu bez originálnej ihly (MacGyver style)

12

Nová technológia nám občas okrem výhod pripraví aj nejakú tú prekérnu situáciu. Zaskočí  napríklad takmer vybitá batéria, prasknutý displej, ktorý nereaguje na dotyk alebo aj slot na SIM kartu, ktorý jednoducho bez originálnej ihly neotvoríte. 

V minulosti by sme tieto problémy riešili asi takto. Jedna čiarka batérie vydrží ešte dva-tri dni, použili by sme tlačidlá pod displejom a na vybratie SIM karty stačilo jednoducho odobrať zadný kryt. Bohužiaľ, po novom už podobné možnosti nemáme. Poďme sa teda na chvíľu porozprávať o treťom probléme.

Predstavte si túto situáciu. V ruke držíte akýkoľvek kovový smartfón a z nejakého dôvodu z neho musíte vybrať SIM-ku. Napríklad sa vám vybila batéria, prípadne rozbil displej, a vy si potrebujete zavolať. Vytiahnete teda zo skrine starý mobil z čias, keď ste sa na internet pripojili iba cez počítač a tablety sa používali výhradne na liečenie chorôb.

Vtom si však uvedomíte, že na vybratie karty potrebujete originálne príslušenstvo. V krabici ho však nenájdete. Predsa len, je to ako hľadať ihlu v kope sena. Čo robiť v takomto prípade? Ako si poradiť s podobnými situáciami? Tu je sedem spôsobov, ako vybrať SIM kartu z novodobého ultrainteligentného telefónu. Postačí vám k tomu iba zopár predmetov, ktoré v minulosti s obľubou používal aj MacGyver.

Pohodlne sa usaďte, vezmite do ruky váš telefón a pripravte pred seba spinku, zicherku, špendlík, spinkovač, špáradlo, náušnicu a pentelku. S týmito nástrojmi totiž môžete otvoriť SIM slot. Záleží však aj na veľkosti dierky, ktorú výrobca používa. Napríklad HTC One otvoríte aj vidličkou.

spinka

Spinka

Kancelárske spinky sa hojne vyskytujú v slovenských domácnostiach. Väčšinou ich nájdete v stolíku, kde schovávate vaše dokumenty, no nejaké sa môžu objaviť aj v izbe vašich detí. Obzvlášť, ak rady kreslia.

Ako spinku použiť? Jednoducho. V prvom rade musíte vyhnúť drôtik, z ktorého je vyrobená a to tak, aby ste ho následne mohli strčiť do dierky na SIM slote. Tento spôsob však má jednu nevýhodu. Zničíte pritom spinku. Nezúfajte však, máme pre vás ešte veľa ďalších vychytávok.

zicherka

Zicherka

Zicherku väčšinou nájdete v zásuvke s šijacími potrebami. Keď už tam budete, vyberte radšej ihlu a otvorte SIM slot s ňou. Predsa len, je o niečo tenšia, než zicherka.

spendliky

Špendlíky

Každá slovenská domácnosť je zo zákona povinná, mať na viditeľnom mieste aspoň sedemnásť špendlíkov. Použite jeden z nich. Ak však z akéhokoľvek dôvodu špendlíky doma nemáte, nájdete ich v papiernictve. Rovnako dobre ako špendlíky vám poslúžia aj pripináčiky.

spinkovac

Spinkovač

Spinky zo spinkovača veľmi dobre poslúžia pri otváraní SIM slotu. Stačí, ak jednu spinku vyberiete a vsuniete do dierky na telefóne. Dobrou správou je, že tieto spinky sú pravdepodobne najtenší kus železa, ktorý doma nájdete, takže budú fungovať pri všetkých smartfónoch.

sparadlo

Špáradlo

Jednou z možností ako sa dostať k SIM karte je použiť drevené špáradlo. Podľa možností nepoužité. Zopár by ste ich mohli nájsť v kuchyni, prípadne v každej poriadnej reštaurácii. To je výhoda, pretože ak náhodou v nejakom podniku pocítite túžbu vybrať vašu SIM-ku von, môžete tak bez problémov urobiť.

nausnice

Náušnica

Ak nikde pri sebe nenájdete originálnu ihlu na vyberanie SIM-slotu, možno bude v okolí aspoň nejaká žena. Ženy nosia náušnice a tie pri vyberaní poslúžia veľmi dobre.

pentelka

Pentelka

Ak všetky možnosti opísané vyššie zlyhajú, je tu ešte jeden spôsob, ako dostať von neposlušnú SIM kartu. Použite pentelku. Dajte si však pozor, aby sa vám vo vnútri neodlomila tuha.

Vyberali ste už SIM kartu podobným spôsobom, ako kedysi veci opravoval MacGyver?