Spoločnosť Samsung dnes prostredníctvom svojho blogu informovala, že vyvinula nový, super rýchly 128 GB flash pamäťový modul založený na štandarde UFS 2.0.

Jeho nespornou výhodou je, že je až o 2,7 krát rýchlejší ako súčasné eMMC 5.0 pamäťové čipy používané vo väčšine dnešných smartfónov a tabletov.

Samozrejme použitá 128 GB interná pamäť v smartfóne výraznejšie navýši jeho cenu, Samsung však ubezpečuje, že táto nová technológia sa týka aj 32 GB a 64 GB verzií interných úložísk, takže uspokojí aj potreby zákazníkov, ktorí nie sú až tak nároční na dáta.

Čo sa týka komerčnej dostupnosti, Samsung hovorí, že tieto nové rýchle pamäťové čipy sú už momentálne v masovej produkcii a teda je možné, že sa takáto interná pamäť objaví v očakávanom Samsungu Galaxy S6, ktorý bude predstavený už túto nedeľu, 1. marca na podujatí Mobile World Congress 2015 v Barcelone.

Samsung-Galaxy-S6

Pre zaujímavosť, tento pamäťový modul dokáže spracovať 19000 vstupno-výstupných operácii za sekundu, takže k svojim dátam budete môcť pristupovať naozaj rýchlo.