Včerajšie ráno bolo jedným z tých dôležitejších. Samsung totiž novinárom rozposlal pozvánku na svoju tlačovú udalosť, ktorú už tradične nazval Unboxed. Konať sa bude už 1. marca a očakáva sa, že na nej predstaví svoju novú vlajkovú loď, Galaxy S6, resp. jej súrodenca, Galaxy S Edge. O prítomnosti modelu so zakriveným displejom svedčí aj krivka, ktorá sa nachádza na samotnej pozvánke.

Samsung ceny oboch chystaných zariadení prirodzene nezverejnil a tak skoro to pravdepodobne ani nespraví. Len nedávno sme vás informovali o tom, že dovozná cena Galaxy S6 by mohla byť 405€, čo nám dávalo nádej, že aj konečná cena tohto modelu bude o niečo nižšia, než cena minuloročného modelu. Z tohto sna sme však dnes nad ránom rýchlo vytriezveli. Server AndroidPIT totiž priniesol informácie od „dôveryhodného zdroja,“ ktoré poukazujú na horší scenár.

Podľa nich má byť Samsung Galaxy S6 dostupný v troch konfiguráciách, podľa veľkosti úložiska a to v 32 GB, 64 GB a 128 GB verzii s cenami: 749€, 849€ a 949€. Galaxy S Edge bude dostupný v rovnakých konfiguráciách s cenami o stovku drahšími a teda: 849€, 949€ a 1 049€.

Cena minuloročného Galaxy S5 sa pri spustení predaja na niektorých trhoch pohybovala aj na hranici 729€, čo k cene nového Galaxy S6 nemá až tak ďaleko. Galaxy S Edge so zakriveným displejom bude drahší, no to sme vzhľadom na rozdiel v cene medzi Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge očakávali.

Tieto ceny samozrejme nevieme potvrdiť, no neprekvapilo by nás, ak by boli presné. Čo na to hovoríte vy? Kúpili by ste si Galaxy S6 alebo Galaxy S Edge za takúto cenu?