Úvod Konkurencia Apple v minulom roku zhltol 93% ziskov zo smartfónov

Apple v minulom roku zhltol 93% ziskov zo smartfónov

8

Americké nahryznuté jabĺčko má opäť dôvod na radosť. Po úspešnom roku postupne vychádzajú štatistiky a zdá sa, že priamo z predaja telefónov mal najväčší čistý zisk práve Apple. To nie je žiadnym prekvapením, zaujímavá je však informácia, že tento gigant si odhryzol celých 93% z koláča. Treba dodať, že ide o priame zisky z predaja smartfónov.

Apple bol megaúspešný hlavne po predstavení nových iPhonov, ktoré konečne po dlhých rokoch ponúkli väčší displej. Konkrétne 4,7-palcov pre iPhone 6 a 5,5-palcov pre iPhone 6 Plus. Narástlo aj rozlíšenie.

Zmizol tak jeden z najväčších dôvodov, prečo si nekúpiť telefón od Apple a síce veľkosť samotného zariadenia.

Androiďáci teda vo veľkom začali vymieňať svoje smartfóny, vďaka čomu Apple v poslednom štvrťroku predal rovnako veľa kusov, ako Samsung. Dokonca trhol rekord za najväčší balík, ktorý kedy zarobila akákoľvek súkromná firma na svete. S osemnástimi miliardami za posledné tri mesiace roku 2014 Apple predbehol aj ropné spoločnosti.

Napriek všetkému sme vážne nečakali, že zisky Applu budú 93% z celkových ziskov z predaja všetkých smartfónov na svete. Ešte raz pripomíname, že ide o čistý zisk, teda cena mínus výrobné náklady, mínus preprava a mínus marža obchodníka.

profits-phone-makers