Už dlhšiu dobu sa hovorí o tom, že Apple v budúcnosti plánuje vyrábať vlastné autá. Tieto dohady sú, zdá sa, správne. Podľa všetkého totiž spoločnosť vo veľkom kradne zamestnancov od konkurencie. Tí potom pracujú na podobných projektoch v kalifornskej firme. 

Pohár trpezlivosti však pretiekol. Firma A123, ktorá sa zameriava na výrobu veľkých batérií, sa totiž pustila do súboju proti americkému gigantovi. Dôvodom má byť práve zmienené kradnutie ich špičkových zamestnancov. Kvôli tomu v A123 skončilo už niekoľko zaujímavých programov.

Podľa A123 začal Apple verbovať ich zamestnancov už v júni 2014. Zameriaval sa pritom hlavne na inžinierov, ktorí pracovali na najkritickejších projektoch spoločnosti. Keď zamestnanci odišli do Applu, porušili tým dohodu, pretože pre nového zamestnávateľa začali vyvíjať podobné zariadenia.

V súdnych spisoch stojí: „Apple buduje divíziu, ktorá sa sústredí na výrobu veľkých batérií. Tá bojuje na rovnakom poli, ako A123.“ Nie je úplne jasné, na čo Apple túto technológiu potrebuje. Do iPhonov určite nepôjde. A123 sa prevažne zameriava na lítium-iónové akumulátory pre väčšie stroje. Domyslieť si teda, kam nahryznuté jabĺčko mieri, nie je až také náročné.

Podľa dokumentov je jeden z obžalovaných, Mujeeb Ijaz, obvinený z preťahovania zamestnancov A123 do Apple po tom, čo sám vstúpil do tejto spoločnosti. „Vyzerá to tak, že Apple s pomocou obžalovaného Ijaaza, systematicky kradne špičkových inžinierov a vedcov spoločnosti A123. Ijaz mal tiež kontaktovať zamestnancov LG Chem Ltd, Samsung SDI Co Ltd, Panasonic Corp, Toshiba Corp a Johnson Controls Inc a snažil sa ich zlákať na prácu na novom tajnom projekte Apple.

Podľa najnovších správ Apple plánuje svoje vlastné auto predstaviť v roku 2020 a zdá sa, že to myslia vážne.