Úvod Konkurencia Apple Analytici očakávajú, že Apple predá cez 26 miliónov hodiniek do konca roka...

Analytici očakávajú, že Apple predá cez 26 miliónov hodiniek do konca roka 2015

9
Apple Watch

Príchod inteligentných hodiniek Apple Watch sa pomaly ale isto blíži a všetci sú už nepochybne zvedaví, aký veľký to bude pre kalifornského giganta úspech.

Keď sa však pozrieme na predaje hodiniek s operačným systémom Android Wear, nevyzerá to zrovna najlepšie (približne 720,000 kusov za rok 2014). Dokonca ani štýlové hodinky Moto 360 s okrúhlym displejom nezaznamenali nejaké prelomové predajné čísla.

Odhady však nechajme na expertov. Tí aj napriek faktu, že inteligentné hodinky zatiaľ nie sú vo svete priveľmi obľúbené, hovoria o desiatkach miliónoch predaných kusov Apple Watch, ktoré si podľa nich ešte do konca roka zaobstará až päť percent majiteľov kompatibilných smartfónov s iOS (iPhone 5, 5s, 6 a 6 Plus).

Analytik z JP Morgan odhaduje, že Apple má približne 400 miliónov potencionálnych zákazníkov, vďaka čomu by mohla spoločnosť – teoreticky – predať viac ako 26,3 milióna kusov hodiniek s logom nahryznutého jabĺčka. Tie uzreli svetlo-sveta ešte počas minuloročného septembra; na pulty zrejme prídu až zhruba za dva mesiace.

Uvidíme teda, ako nakoniec celé to ‚haló‘ okolo Apple Watch dopadne. Možno skončí veľkým úspechom a Apple bude opäť raz oslavovať.

Aký je váš názor na hodinky Apple Watch?