Úvod HTC HTC One M9 ZHRNUTIE: Všetko, čo zatiaľ vieme o HTC One M9

ZHRNUTIE: Všetko, čo zatiaľ vieme o HTC One M9

3

Nová vlajková loď od HTC bude s najväčšou pravdepodobnosťou predstavená až o mesiac, na MWC 2015, no už teraz máme celkom dobrý prehľad o tom, čo všetkého ponúkne. Poďme sa teda pozrieť na všetky správy, ktoré o tomto telefóne kolujú a vyberme tie najpravdepodobnejšie.

Nový HTC One M9, známy aj ako Hima by mal stavať na úspechu svojho predchodcu. Všetko ukazuje na to, že pôjde o vylepšenú verziu minuloročného modelu s lepšími špecifikáciami a takmer rovnakým dizajnom.

Batéria a hrúbka

Reportér Jay McGregor dnes publikoval niekoľko bližších detailov o smartfóne a vyzerajú celkom reálne. Nový HTC vraj bude napájaný 2840 mAh batériou a hrubý bude 9,64 mm. Zariadenie sa vyrobí z kovu troch farieb. Unibody telo má mať jednu farbu a rozlíšené budú tlačidlá hlasitosti a tlačidlo napájania. Mimochodom, to sa konečne presťahuje z vrchu na pravý bok zariadenia.

Displej, pamäť a procesor

Čo sa týka špecifikácií, tešiť sa môžeme na 5-palcový full HD (1920 x 1080p) displej, 3 GB pamäte RAM a najnovší high-end procesor od Qualcommu. Na 99,99% ide o 64-bit Snapdragon 810 s ôsmimi fyzickými jadrami s taktom 2,0 GHz.

Fotoaparát

HTC vraj tento rok konečne dostal rozum a ultrapixelový fotoaparát zo zadu premiestnil na prednú stranu zariadenia. Čo sa týka hlavného fotoaparátu, One M9 bude mať 20 Mpix jednotku. Dizajn sa tiež zmenil a objektív je tentokrát v tvare štvorca so zaoblenými rohmi.

Softvérová výbava

Relatívne veľkých zmien sa podľa všetkého dočká aj softvér. Mne osobne sa Sense veľmi páči a je to podľa mňa najlepšia Android nadstavba. Nový Sense však ponúkne Material Design z Lollipopu, zopár nových funkcií a lepší Blinkfeed. Táto domovská obrazovka má byť oveľa inteligentnejšia. Z času na čas vám ponúkne nové stránky, ktoré by vás mohli zaujímať a upozorní vás v predstihu na stretnutia. To síce nie je nič nové, no Blinkfeed vraj vypočíta, koľko času vám zaberie cesta a zazvoní vám podľa toho, kde sa práve nachádzate.

V minulosti sa hovorilo aj o inteligentných hodinkách, ktoré má HTC predstaviť spolu s novou vlajkovou loďou. Najnovšie správy však skôr spomínajú fitness náramok.

Nakoniec, One M9 možno tento rok nebude jediný high-end model od HTC. Šepká sa totiž aj o jeho zväčšenej verzii One M9 Plus s 5,5-palcovým displejom.

htc-one-m8-press-2-710x360
HTC-One-M9-2015-Proto2
HTC-One-M9-Hima-back-640x857
HTC-One-M9-Hima-front-640x419
HTC-One-M9-Hima-front-side-leak-640x634