Centrála XiaoMi

Xiaomi je najväčším výrobcom smartfónov v Číne. Najnovšie správy však naznačujú, že sa s tým tak ľahko neuspokojí a skutočne sa plánuje stať najväčším výrobcom na svete. Svedčia o tom aj najnovšie zariadenie, ktoré v poslednej dobe prestavil.

Xiaomi Mi Note Pro ponúka 5,7-palcový Quad HD displej, 64 bitový osemjadrový procesor Snapdragon 810 a 4 GB RAM. Aj vďaka lákavým zariadeniam ako je Mi Note Pro sa im v poslednom roku podarilo strojnásobiť počet predaných kusov až na 61,1 miliónov.

Aby Xiaomi dokázal rásť aj naďalej, bude musieť osloviť fanúšikov iných výrobcov, vrátane Apple. Pre tento účel si Xiaomi pripravil niekoľko taktík. Prvou z nich je aplikácia, ktorú plánujú umiestniť do Apple App Store a ktorá bude slúžiť pre synchronizáciu nastavení, kontaktov, fotografií, atď. na servery Xiaomi. Keď si tak majiteľ iPhonu kúpi niektorý z modelov od Xiaomi, všetky dáta bude mať automaticky dostupné.

Malým, ale šikovným vylepšením je aj možnosť použiť micro či nano SIM v ich najnovšom zariadení. Tam to však nekončí. Xiaomi podľa všetkého plánuje výmenný program. Stačí, ak im „darujete“ svoj iPhone 5s, alebo dokonca ešte aj starší a zadarmo dostanete jedno z ich najnovších zariadení. Ak im donesiete iPhone 6, alebo iPhone 6 Plus, Xiaomi vás obdarí najvýkonnejším modelom, Mi Note Pro.