Čínsky výrobca dnes na svojej konferencii nepredstavil len high-end phablety Mi Note a Mi Note Pro, ale aj zariadenie a streamovanie full HD videa a štýlové slúchadlá.

Xiaomi Mi Box Mini je zväčšená verzia podobného zariadenia, ktoré sa cez HDMI port pripojí k televízoru streamuje do nej obsah ako videá alebo hudbu. Mi Box Mini je v podstate druhá generácia Mi Boxu, ktorý bol predstavený v minulom roku.

Mi Box Mini má približne veľkosť nabíjačky na telefón a vďaka vidlici, ktorú zasuniete do zástrčky sa na ňu aj podobá. V jeho vnútri nájdete 282 komponentov (aspoň to hovorí výrobca). Okrem iného tiež procesor od MediaTeku so štyrmi jadrami Cortex-A7 (1,3 GHz), 1 GB operačnej pamäte RAM, 4 GB úložného priestoru, Wi-Fi, Bluetooth a DTS 2.0 s Dolby Digital Plus.

Jediný port na zariadení je HDMI, ktorý ide do televízora. Prenáša full HD a 3D video. Zariadenie ovládate diaľkovo cez Bluetooth. Mi Box Mini beží na Androide 4.4.2 a bude dostupný aj mimo Číny. Bohužiaľ len cez Play Store, ktorý u nás nemáme. Určite vak k nám dorazí neoficiálnom cestou. Xiaomi Mi Box Mini bude stáť približne 30 dolárov.

xiaomi (4)

Druhou štýlovou novinkou na Xiaomi konferencii boli slúchadlá Mi Headphones.

Ponúkajú veľkú berýliovú membránu, ktorá poskytne kvalitný hi-fi zvuk a potešia aj vymeniteľné pokrývky. Môžete si vybrať, či ich chcete mať na ušiach, alebo si ich dáte cez uši kvôli ešte lepšiemu zážitku z hudby. Xiaomi ich odporúča ako skvelý doplnok k Mi Note a Mi Note Pro. Xiaomi Mi Headphones budú stáť približne 80 dolárov.