Úvod Dohady Xiaomi Mi5: Špecifikácia prezradila obrovský výkon

Xiaomi Mi5: Špecifikácia prezradila obrovský výkon

4

Občas sa na internete objavia zmienky o ešte nepredstavenom smartfóne Mi5 od čínskeho výrobcu Xiaomi. Táto spoločnosť v minulom roku zažila prudký nárast predajov a stala sa jednou z najbohatších súkromných firiem na svete. Dnes sa nové informácie objavili na e-shope Oppomart.

Xiaomi Mi5 bude podľa slov šéfa Xiaomi predstavený do 15. januára 2015, veľmi pravdepodobne sa tak stane už o pár hodín/dní na CES 2015. Preto je zaujímavé pozrieť sa takto v predstihu, čo asi môžeme očakávať. Špecifikácie uvedené pri tomto telefóne možno trochu zaskočia, no rozhodne sú uveriteľné. Mimochodom, cena sa podľa Oppomart vyšplhá až na 599 dolárov.

Xiaomi Mi5 vraj ponúkne až 5,7-palcový displej s QHD (2560 x 1440p) rozlíšením. Tým sa dostáva do priameho súboja s velikánmi ako Nexus 6, Samsung Galaxy Note 4 a iPhone 6 Plus. Trh phabletov je dnes oveľa viac presýtený, ako tomu bolo pred rokom.

Čo sa týka vnútorných komponentov, podľa všetkého sa môžeme tešiť na štvorjadrový Snapdragon 805 s taktom 2,7 GHz, ktorému sekunduje grafický akcelerátor Adreno 420. Podobne, ako pri minuloročnom modeli, sa v telefóne aj ďalej budú nachádzať 3 GB LPDDR3 vnútornej pamäti RAM. Budete si môcť vybrať z dvoch verzií telefónu, jednej s 16 GB a druhej so 64 GB úložného priestoru.

Na zadnej strane zariadenia sa vraj má nachádzať 16 Mpix fotoaparát s f/1.7 objektívom, zatiaľ čo vpredu nájdete 8 Mpix senzor. Fyzické rozmery zariadenia budú 155 x 79 x 8.8 mm, telefón teda bude len o niečo objemnejší ako jeho najväčší konkurent Galaxy Note 4. Zariadenie pobeží vďaka 3 600 mAh batérii.

Či už sú tieto informácie pravdivé alebo nie, zdá sa, že Xiaomi Mi5 bude výkonné zariadenie, ktoré rozhodne nesklame. Cena bude pravdepodobne nižšia, ako uvádza v Oppomarket a niekomu by mohol vadiť starší čipset Snapdragon 805, no smartfón rozhodne nebude zaostávať za súčasnými vlajkovými loďami. Nakoniec, všetky telefóny od Xiaomi vždy bežali veľmi plynulo.

Zdroj: PA