Úvod Výrobcovia Xiaomi TOP 5 špecialitiek v Xiaomi Mi Note Pro

TOP 5 špecialitiek v Xiaomi Mi Note Pro

6

Mladá čínska spoločnosť dnes predstavila pred celým svetom niekoľko moderných spotrebiteľských produktov, vrátane phabletu Mi Note Pro.

Ozrutný smartfón vyniká pred konkurenciou nie len peckovými špecifikáciami či nízkou cenovkou, ale aj unikátnym dizajnom. Vo vnútri nájdeme jedno z najlepších hardvérových vybavení, aké trh v súčasnosti ponúka. Poďme sa teda pozrieť, aké TOP technológie a iné chrumkavé špeciality si pre nás inžinieri zo Xiaomi pripravili.

Podpora pre mikro-SIM aj nano-SIM kartu

xiaomi-mi-note-pro-dual-sim

Novinka od Xiaomi ponúka používateľom možnosť vložiť SIM kartu operátora v dvoch rozdielnych veľkostiach. Odstráni sa tým potreba používať zväčšovacie adaptéry alebo naopak, kartu zbytočne orezávať. Áno, voľného miesta bolo v konštrukcii zariadenia podľa všetkého viac ako dosť.

4 GB operačná pamäť (LPDDR4)

Android smartfón Mi Note Pro patrí medzi prvé mobilné telefóny, kde sa nachádza kombinácia 4 GB RAM-ky s energeticky-efektívnou technológiou LPDDR4, ktorá oproti predchádzajúcej generácii spotrebuje zhruba 40% menej energie, pričom poskytne až o 50% väčší výkon. Práca s viacerými spustenými aplikáciami bude teda opäť trošku plynulejšia.

Selfie-foťák s veľkými pixelmi

xiaomi-mi-note-pro-predny-fotoaparat

Narcistické selfie fotografie sa stali akýmsi symbolom dnešnej mládeže. Vie to veľmi dobre aj spoločnosť Xiaomi. Vo svojej novinke totiž ponúka 4 MPx predný foťák s veľkými, 2µm pixelmi. Čo to ale v konečnom dôsledku znamená? Používateľ vďaka tomu jednoducho vyhotoví kvalitnejšie zábery aj v horších svetelných podmienkach.

Špeciálny mód pre čítanie e-kníh

Čítať elektronickú knihu pred spaním? Pri Mi Note a Mi Note Pro nemusíte mať vôbec žiadne obavy zo zlého spánku. Zariadenia ponúkajú možnosť zapnúť čítací mód, ktorý sa postará, aby váš mozog neznervózňovalo tzv. ‚modré svetlo‘ pri dlhšom pozeraní na displej.

Našľahaný zvuk

xiaomi-mi-note-pro-hi-fi

Xiaomi Mi Note Pro poteší výbavou i hudobných nadšencov. Keďže skrýva vo svojich útrobách špeciálny zvukový dekóder (ESS ES9018K2M), ktorému asistujú dva zosilňovače (Texas Instruments OPA1612), o kvalitu zvukového výstupu mať strach nikto veru nemusí. Takáto mocná kombinácia zvládne vraj nakŕmiť slúchadlá s impedanciou až 600 ohmov. Počítať môžeme i s podporou pre audio s vysokým rozlíšením – 192KHz/24-bit, vrátane podpory pre bezstratové formáty ako WAV, DSD, FLAC či APE.